USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

ДТП за участю тролейбуса: водія оштрафували за старий транспорт?

4 Травня 2017 17:56
Водія тролейбуса №12, що потрапив у ДТП за участю маршрутки в Луцьку, зобов’язали заплатити штраф у 10 тисяч гривень. Натомість сам водій заперечує свою вину та каже, що старий тролейбус заглух посеред дороги сам. Ці слова підтверджує і його напарник, який розповідає, що машина давно підлягала списанню й працівники ЛПЕ відмовлялися їздити на ній.

Як розповідають самі працівники ЛПЕ, на підприємстві оприлюднили оголошення, у якому вказано, що водій, який був за кермом тролейбуса потрапив у ДТП, повинен сплати штраф за пошкоджений транспорт. І хоча страхова компанія покриває більшу частину витрат на відновлення машини, водієві таки доведеться викласти з власної кишені 3,5 тисяч гривень за розбиті фари та скло.

Один із колишніх водіїв Андрій Черчик каже, що на тій машині він пропрацював рік і неодноразово були такі випадки, що тролейбус глух сама собою.

«Мій колега розказував, що машина заглухла сама і його вини в ДТП не було. І я цьому вірю, адже сам знаю цей тролейбус. Ця машина із номером 197 – найгірша на ЛПЕ, тому її на центральні маршрути і не ставили, адже в такий молодь не захоче сідати. Тож тролейбус їздив за маршрутом №12 на Володимирську, де завжди сідали дачники. Я пам’ятаю, що на ній всі відмовлялися їздити, адже була дуже стара й часто під час руху просто глухла. Однак машину все ж випускали на рейс. Мене, в якості покарання, спеціально приставили до неї і я рік від’їздив на тому «зламку». На мою думку у тролейбуса відмовили гальма, бо машина заглухла машина заглухла, тому водій і не встиг вчасно зреагувати на дорожній рух», - розповідає Черчик.

Читати ще: Директор ЛПЕ лякав працівників рейдерським захопленням та звільненням

Зауважимо, зі слів речниці луцької патрульної поліції Ольги Бузулук, цього року за участю громадського транспорту трапилося 27 ДТП, із яких 7 із постраждалими. Приблизно половина автопригод виникла за участю тролейбусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Травня 2017 21:37
ДТП за участю тролейбуса, як і трамвая - дуже складна річ і не зовсім відповідає ДТП за участю автомобілів. По перше, не сказано яка і як трапилася аварія, щоб можна було уявити які можуть бути варіанти. По друге, за те що машина стара водій ні в якому разі не може бути оштрафований, навіть на копійку, бо за це відповідає не водій, а ЛПЕ. Я дуже сумніваюся що хтось з водіїв захоче вийти на лінію, якщо буде абсолютно впевнений що машина аварійна. В більшості випадків це безвихідь і то за умови що тролейбус хоч якось може рухатися. Майже в кожному тролейбусі проблеми з дверима - такі машини теж не повинні згідно всіх чинних норм та правил виходити на лінію, не кажучи вже про машини в яких можуть бути проблеми з гальмами чи з рульовим керуванням. Якщо пишете такі статті, то опишіть детальніше ситуацію, бо виходить що ніби й про щось написали, а про що толком невідомо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus