USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи будуть місця в садочках Луцька

29 Серпня 2014 07:00
Тисяча маленьких лучан досі потребує перебування у ДНЗ, однак наступного року в дитячих садочках міста може з’явитися лише 200 додаткових місць.

Про це йшлося під час конференції педагогічних працівників навчальних закладів міста «Підсумки роботи освітньої галузі за 2013-2014 роки та освітні завдання на 2014-2015 навчальний рік», що відбулася 28 серпня у Луцьку.

Як повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, протягом навчального року в ДНЗ міста розгорнуто 383 вікові групи, у яких виховується 10 494 дитини віком від 2 до 6 років, що майже на три тисячі дітей більше від встановлених державних нормативів потужності дошкільних навчальних закладів міста. Показник охоплення дошкільною освітою на базі ДНЗ становить 77% від загальної кількості дітей у місті віком від 1 до 6 років. Усіма формами дошкільної освіти охоплено 80% дітей, другий рік діє загальноміська електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів.

Зі слів посадовця, 99% дітей старшого дошкільного віку у Луцьку охоплено різними формами здобуття дошкільної освіти. Водночас спостерігається тенденція, коли 300-350 дітей старшого дошкільного віку не йдуть у школу, повторно залишаючись у ДНЗ щороку, а це зменшує кількість місць для дітей інших вікових категорій.

Своєю чергою, Луцький міський голова Микола Романюк визнав, що у місті приблизно тисяча дітей потребує перебування у ДНЗ і потрібно забезпечити охоплення принаймні 85% дітей дошкільного віку. Наступного року планують створити додаткові групи в садочку по вулиці Чехова на 100 місць та відновити роботу ДНЗ по вулиці Декабристів (також на 100 місць).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мама Показати IP 29 Серпня 2014 10:51
А ви перевірте дитячісадочки хто туди ходить. З села возять в Луцьк Баїв,Вересеневе , а там є дитячі садочки.А скільки сільських дітей, які понаїжджали до Луцька, не прописані, а в садочку діток мають, бо у них знайомі.А я живучи в Луцьку біля садочка не можу здати дитину.Це правильно.Ні.Дітей повинні брати у садочок за місцем проживання і прописки. Прописаний на якій вулиці ,туди і дитя в садочок повинен здати.А не прописаних не брати,Тому, що усіх бажаючих сільських,які живуть у Луцьку забезпечити садочком неможливо.А то виходить я луцька не можу здати дитя в садок,бо селюки місця зайняли,мені що їхати в Маневичі до них дитя здати
Просто мама до Мама Показати IP 29 Серпня 2014 11:06
Ви не праві. Якщо батьки мають роботу в Луцьку, то й діти мають право ходити тут у школу чи садочок. Першочергове право, звичайно, повинно бути у Вас, бо Ви з дитиною прописані тут. Також, вважаю, що до дитячого садочка обов'язково мають брати тих діток чиї батьки працюють. А далі, як Бог дасть.
Тато до Мама Показати IP 29 Серпня 2014 13:55
З доброго життя возять, заради задоволення, нащо ж вести в садочок біля хати, якщо можна за 10 км возити? Дурна ти бабо, тільки себе любиш
Анна до мами Показати IP 29 Серпня 2014 14:31
Все, що ви написали вірно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus