USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фестиваль – у волинській у глибинці. ВІДЕО

13 Листопада 2013 13:30
Фестиваль «Хто співає – той молиться двічі», приурочений до 1025-річчя хрещення Київської Русі, вперше відбувся в селі Холоневичі Цуманського деканату. Фестиваль духовної пісні відбувся 10 листопада, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Організатори заходу, що проходив у Будинку культури, – настоятель місцевої парафії Безсрібників і чудотворців Косми і Даміана протоієрей Василь Михалко та регент її хору Людмила Панасюк.

Підтримати ініціаторів і виконавців фестивалю разом із односельчанами прийшов сільський голова Федір Третяк.

Зі сцени лунали духовні піснеспіви у виконанні церковних хорів благочиння: парафій Святого Йоана Хрестителя селища Цумань, Святителя Миколая Чудотворця села Журавичі, Святого Костянтина Острозького селища Олика, холоневицької громади.

Український народ – просвітлений і величний, наголосив у вітальному слові декан протоієрей Тарас Маленюк. Він є сильним, культурним і європейським. Українці завжди виражали свій душевний стан піснею: коли радісно й коли сумно.

Свою віру викладали не тільки у формі молитви, у вигляді храмів, а й у піснеспівах. Церковні пісні неповторні, багатоголосні, сильні. Важливе значення цього урочистого заходу в тому, що він проходить не в райцентрі, а в глибинці. У таких місцях зберігається самобутня культура, яку передавали нам прадіди. Де б ми не були – чи в місті, чи селі, – вміємо виразити любов до Бога та Вітчизни через пісню.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus