USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Герой Небесної сотні – почесний громадянин Луцька посмертно

24 Серпня 2014 11:48
Загиблого під час Революції гідності у Києві Василя Мойсея, вшанували під час відзначення Дня Незалежності з нотками скорботи у Луцьку.

Відзнаку вручили батьку полеглого героя Михайлу Івановичу під час урочистого віча, присвяченого 23-ій річниці Незалежності України, що відбулося 24 серпня у палаці культури міста Луцька.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять усіх борців за волю і незалежність України. Міський голова Микола Романюк нагадав, що Луцьк вже поховав дев’ятьох своїх вірних синів, які виявляючи відвагу і любов до Батьківщини, загинули в боях. Від імені учасників віча поклали квіти до могил загиблих за Україну лучан та пам’ятних знаків.

Волинянину Василю Мойсею, герою Небесної сотні, який загинув під час сутичок на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого, за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, рішенням міськради присвоїли звання почесного громадянина Луцька посмертно. Присутнім нагадали, що 23 лютого, під час похорону героя у Луцьку, участь у панахиді взяли понад 20 тисяч волинян. Поховали Василя Мойсея під вигуки «слава» та постріли гармат.

Вручення відзнаки батьку героя-волинянина відбулося під гучні оплески учасників віча та під звуки пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
надія Показати IP 24 Серпня 2014 12:04
СЛАВА громадянам-героям УКРАЇНИ! Вічна пам'ять.
Западенець Показати IP 24 Серпня 2014 13:02
Героїв шанувати треба, однак надавати "почесного громадянина" покійному? Пахне примазуванням до чужого подвигу.
Дончанин до Западенець Показати IP 24 Серпня 2014 13:10
а кто к кому примазался?! СЛАВА громадянам-героям УКРАЇНИ! Вічна пам'ять.
Западенець до Дончанин Показати IP 24 Серпня 2014 15:12
Чому не згадали інших лучан, які загинули? а долучились до самого гучного прізвища.
Дончанин до Дончанин Показати IP 24 Серпня 2014 18:41
А кто тут под меня тролит?
На часі Показати IP 24 Серпня 2014 13:35
Хто пам"ять вшановує, а хто зуби щирить (пані в червоному на фото за священиками)
свг на часі Показати IP 24 Серпня 2014 14:27
це хтось з оточення голови облради. що вибрали те і маємо.
Дончанин Показати IP 24 Серпня 2014 18:48
Ребята, давайте отделим мух от котлет. То, чем вы оправдываете майдан - недовольство существовавшей тогда властью, действительно имело место. Но имело место и то, что вашим недовольством воспользовались и при вашей помощи произошла мягко говоря замена шила на мыло. Это, если не учитывать войну, разгоревшуюся в результате этой замены на территории УЖЕ бывшей Украины. Ибо для того, чтобы сохранить целостность Украины необходимо провести ее полную денацификацию, что малость нереально.
Ольга Показати IP 24 Серпня 2014 21:27
Я думаю Василь назавжди залишиться в наших серцях.Він і його побратими,ті хто загинув за нашу Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus