USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Страйк дорожників Волині: Гунчик порадив шукати правди в Міністерстві

14 Вересня 2015 12:08
Дорожні служби Волині – фактичні банкрути. Працівникам облавтодору не виплачують зарплати, а рахунки заблоковані. Профспілки шукають підтримки в облдержадміністрації, а їм радять звертатися в Міністерство, бо голові ОДА «набридло керувати держпідприємствами».

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови ОДА сьогодні, 14 вересня.

Нагадаємо, волинські дорожники попередили про страйк та перекриття доріг Волині о 11 годині 14 вересня. Відтак, сьогодні на автошляхах області обмежений рух.

Профспілкові організації написали й листа на ім’я голови ОДА Володимира Гунчика. Однак, той каже, що шляховики звернулися не за адресою, бо звертатися їм треба до Міністерства інфраструктури та Укравтодору.

«Ці підрозділи є держпідприємствами і відповідальність несе Міністерство. Я дав відповідні доручення провести заходи, щоб впорядкувати роботу облавтодору. Але мені вже починає трохи набридати керувати державними підприємствами та структурами . Я хотів би щоб профспілкові лідери зверталися за прямим призначенням», - пояснив очільник облдержадміністрації.

Він повідомив, що облавтодор – фактичний банкрут. Відтак, він порадив керівництву приймати «відповідні, хоч і не популярні рішення», натякаючи на скорочення. Мовляв, якщо роботи немає, то треба наводити лад в структурах, а не нараховувати зарплату, яку не можуть виплатити.

Вихід з кризи на Волині вбачають у створенні комунальних підприємств, які б фінансувалися через обласний бюджет, а не залежали від державних замовлень та фінансування.

Зрештою, в облдержадміністрації підготують звернення до Міністерства інфраструктури з проханням розблокувати рахунки Служби автомобільних доріг і погасити борги із зарплати працівникам облавтодору.

Фото "Волинського агентства розслідувань": дорожники у спецодязі перекрили дорогу в селах Гірка Полонка і Струмівка

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Стас Показати IP 14 Вересня 2015 12:30
Просто жах, владо схаменися, хіба це відповідь очільника області, це ГАНЕБНОООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!
1 до Стас Показати IP 14 Вересня 2015 13:00
А ви очете щоб він закрив борги обласним бюджетом, я проти цього
Дорожник до 1 Показати IP 14 Вересня 2015 16:40
Ніхто не хоче, щоб борги перекрила ОАД. Але посприяти у вирішенні даного питання перед урядом могла б. А то голова ОАД каже, що йому починає трохи набридати керувати державними підприємствами та структурами. Що голова Волинської ОАД керує всіма державними підприємствами?
Дорожник Показати IP 14 Вересня 2015 12:41
Для чого Гунчику працювати з державними підприємствами, якщо вони не дають відкатів?! ГАНЬБА!!!!! Хіба це влада?
працівник до Дорожник Показати IP 14 Вересня 2015 13:06
втручається саме там де непотрібно його втручанння , де чітко працюють підприєимства , виплачується заробітна плата саме там йому потрібно поставити палки в колеса і розхитати ситуацію в регіоні.. Треба працювати гунчику там де є проблеми , а всі інші самі розберуться тільки не потрібно мішати
дорожній роботяга Показати IP 14 Вересня 2015 12:45
Гунчик добре знав про ситуацію в галузі, це питання піднімалось на конференціях неодноразово, і листи були написані і в Міністерство, всім просто "до лампочки" про стан в галузі, про людські переживання...всі вимагають роботи але не зважають на те що техніка вся уже морально застаріла, і якщо нічого не зміниться, то до зими не буде кому працювати...люди масово розраховуються!
Дорожник Показати IP 14 Вересня 2015 12:59
Ми ж і звертаємось до державного чиновника(голови ОДА).Ми зробили роботу,нам не платять за неї.Нехай би Гунчик побув стільки без зарплати - як би ві тоді заспівав.Климчук так би ніколи не сказав,а допоміг би.Але з ким порівнювати.
Хлоп до Дорожник Показати IP 14 Вересня 2015 14:37
А чому б не звернутися за грошима до тих, хто ставив на коліна Климчука?
maria Показати IP 14 Вересня 2015 13:03
А чому в них заблоковані рахунки?
Дорожник до maria Показати IP 14 Вересня 2015 14:14
Тому, що Служба автомобільних доріг не розрахувалася з підрядником ( київською фірмою) за виконанні роботи до ЄВРО -2012 на автодорозі Київ-Ковель-_Ягодин .
гунчику Показати IP 14 Вересня 2015 13:15
Він для того і призначений в області,щоб вирішувати проблемисаме простих людей,а бачите як заспівав...керує там де його не просять...а зрештою, гунчик завжди проблеми області перекидає на когось а його хата зкраю і нічого не цікавить.ось така у нас влада.ганьба
Спостерігач Показати IP 14 Вересня 2015 13:28
Хай йдуть до мирки за грошима, усі гроші тепер на його "Шлях" ідуть
Анонім до Спостерігач Показати IP 14 Вересня 2015 14:20
і не тільки , а й на "АМІЛУ" , Ідею", але тільки не державним автодорам
Дорожник до Спостерігач Показати IP 14 Вересня 2015 16:59
Сильна фірма "Шлях" , що знаходиться по проспекту Волі 56 , а основне квартира 15. Скільки дорожньої техніки вміщає одна квартира. І керівник там Мирка Світлана Миколаївна. Звичайно навіщо ОАД державні підприємства, коли є такі сильні фірми, як "Шлях"?
дорожній роботяга до Дорожник Показати IP 14 Вересня 2015 18:06
во-во, і я так кажу, навіщо їм розвивати"не вигідну" фірму, її легше зробити банкротом
дорожній роботяга Показати IP 14 Вересня 2015 13:34
борг перед приватними підрядчиками за 2012р, Влада в ОДА ніколи не допомагала, завжди віддавали жирні" обєкти приватним підрядчикам, одне діло що державні структури не потянуть роботу бо державна політика щодо галузі довела філії до повного розвалу: стара техніка, відсутність матеріалів, відсутність палива, а зараз ще й відсутність заробітньої плати що викликало відтік професійних кадрів, у філіях 40-50% нехватки проф.робітників, а Гунчик говорить про скорочення, тут і так нема кому працювати..а скоро прийде зима...от тоді і згадають галузь...але нас згадає не Луцьк, а села...в Іваничівському, Горохівському р-нах, де блокє-переметає села сніжком на двоє-троє суток...а чистити не буде кому якщо не зміниться ситуація. Люди доведені до відчаю!!!!...
Лучанка Показати IP 14 Вересня 2015 14:32
Борг за 2012 рік, а страйк у 2015 р, тоді ви роботу робили і вас все устроювало, а зараз гунчик винний. Шукайте попередне керівництво і виставляйте рахунки, є для цього суди. А не лякаєте зимою.
дорожній роботяга до Лучанка Показати IP 14 Вересня 2015 15:32
читайте новини уважніше. борг перед приватними підрядчиками за виконання робіт у 2012р, які через суд заблокували рахунки. Облавтодор став "заручником ситуації", і ніхто не кого не лякає, просто керівникам як області так і галузі треба задуматись на цією проблемою
спостерігач Показати IP 14 Вересня 2015 14:46
У всіх бідах, винен замовник робіт, тобто Служба автомобільних доріг у Волинський області з її очільником Посполітаком А.Г. рахунки заблокованні у службі, і мавби Посполітак про це думати бити во всі колокола, а не сидіти в кабінеті і чекати поки робітники бастують.
спостерігач Показати IP 14 Вересня 2015 14:46
У всіх бідах, винен замовник робіт, тобто Служба автомобільних доріг у Волинський області з її очільником Посполітаком А.Г. рахунки заблокованні у службі, і мавби Посполітак про це думати бити во всі колокола, а не сидіти в кабінеті і чекати поки робітники бастують.
бітум Показати IP 14 Вересня 2015 16:08
А Гунчику не набридро керувати ОДА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus