USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як перевиховують «сімейних дебоширів» на Волині

28 Листопада 2013 17:48
Для того, щоби потрапити на облік «сімейних дебоширів» у сектор дільничних інспекторів міліції, достатньо складеного протоколу про насильство у сім’ї, - повідомили у прес-службі волинських правоохоронців.
«На обліку у нашому секторі перебуває 153 особи, які вчинили насильство у сім’ях, – зазначає начальник сектору дільничних інспекторів міліції капітан міліції Віталій Швець. – При цьому випробувально-обліковий термін становить один рік, і якщо за цей період часу вони не скоїли правопорушення, автоматично приймається рішення про їх зняття з обліку.
Загалом протягом року на облік поставили 130 осіб, натомість 132 особи виключили зі списку неблагонадійних. В основному, у сімейних чварах страждають жінки, проте є представниці слабкої статі, які самі не проти силою помірятися. Таких жінок на початок року на обліку було п’ятеро, однак двох за зразкову поведінку зняли з обліку.
«З початку року склали 167 адміністративних протоколів за насильство у сім’ї, – продовжує Віталій Михайлович. – При цьому й такі сім’ї, на главу яких за рукоприкладство складено декілька протоколів. Міра відповідальності залишається прерогативою суду, однак варто зазначити, що за насильство у сім’ї, згідно зі статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф коливається від 51 гривні та 5-ти діб арешту (за перший раз) до громадських робіт та 15 діб арешту (повторно)».
У поле зору правоохоронців зазвичай потрапляють ті сім’ї, які спершу мирно розпивають спиртні напої, а потім шляхом кулаків доводять свою «любов» або виясняють стосунки.
Якщо звучить у телефонній слухавці чергової частини традиційна жіноча фраза: «Приїжджайте, п’яний чоловік простягає руки, не дає спати дітям», значить на місце проживання мчить міліцейська машина.
«Як правило, виправляються сімейні дебошири тільки тоді, коли суд їм присуджує покарання у вигляді адміністративного арешту, – наголошує Віталій Михайлович. – Це сувора, однак виховна міра покарання: чоловік має час подумати над своїми діями, і гроші в сім’ї залишаються. Штраф за своїх чоловіків в основному сплачують скривджені жінки, тому що основна категорія їхніх чоловіків ніде офіційно не працює».
Зі слів міліціонера, у є десяток «штатних» дебоширів, які регулярно не лише полюбляють у чарчину заглянути, а й хатніх вишикувати у шеренгу. Жінці варто лише назвати правоохоронцям своє прізвище, а ось місце проживання вони давно уже вивчили. Ситуації бувають різні. Іноді прибувають працівники за адресою виклику, а дружина (хоча вже із підбитим оком) починає благати не оформляти протокол, бо вони вже встигли помиритися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я знаю цього чувака Показати IP 29 Листопада 2013 06:26
...за атлетичну статуру колеги-мусора називають його віталік-свиноматка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus