USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Європейські Дні Добросусідства -2009 відбулися на високому рівні, – організатори

14 Вересня 2009 15:21
На брифінгу для волинських засобів масової інформації організатори цьогорічних Європейських Днів Добросусідства поділилися враженнями з приводу заходу. Він, на думку ініціаторів, вдався, – повідомляє 15 вересня репортер «Волинських Новин».
Консул України у місті Люблін Оксана Дука, координатор Європейських Днів Добросусідства в Україні Олена Яремко, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Василь Байцим, голова Фундації духовної культури пограниччя Стефан Батрух одностайно відзначили високий рівень підготовки та проведення Європейських Днів Добросусідства на Волині. За досягнення, організатори вважають велику кількість людей, які відвідали фестиваль, а також те, що його підготували у стислі терміни.

За словами пана Байцима, і Європейські Дні Добросусідства, і Волинський інвестиційний форум взаємодоповнюють один одного. Проте краще їх більше «розвести у часі».

Олена Яремко вважає, що Європейські Дні Добросусідства – це модель транскордонної співпраці та модель співпраці влади, бізнесу та громадських організації.

У наступному році оголосять всеукраїнський конкурс, який визначить територію тієї сільської чи міської ради, де відбудуться Європейські Дні Добросусідства. Однак у 2010-му звернуть увагу на те, де ініціатива подібних заходів йде знизу, з рівня громад.

На думку пані Яремко, цьогоріч позитиви заходу значно переважили його недоліки. «Кожного року Європейські Дні Добросусідства стають все кращими і кращими», – вважає їхній координатор. Отець Стефан Батрух основним недоліком вважає формальності, які спричинили труднощі при перетині кордону учасникам заходу. Цю проблему варто вирішувати на рівні дипломатичних служб України та Польщі, інших органів влади.

Довідково:

Європейські Дні Добросусідства відбувалися у прикордонній смузі Кречів-Нововолинськ (Іваничівський район, Волинська область) – Крилів (Грубешівський повіт, Люблінське воєводство) поблизу 835 прикордонного знаку 29 – 30 серпня 2009 року.

У заході взяли участь 8 тисяч осіб, з яких 5 тисяч перетнули українсько-польський кордон. Фестиваль висвітлювали понад 100 мас-медіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus