USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ігор Гузь: про бійку в раді, фальсифікацію виборів та створення надрайонів

22 Грудня 2018 19:07
У студію видання «Буг» завітав народний депутат України Ігор Гузь та відповів на запитання журналістів та читачів сайту. Прямий ефір з депутатом тривав 45 хвилин.

На початку розмови журналісти поцікавилися, як вийшло так, що Ігор Гузь опинився у центрі масової бійки в Раді 20-го грудня.

Нагадаємо, що суперечка в парламенті виникла на ґрунті перейменування УПЦ МП з вказанням на її приналежність до Росії. Нестор Шуфрич підійшов до трибуни, де «Народний фронт» прикріпив плакат проти голови «Українського вибору» Віктора Медведчука, і зірвав його. До Шуфрича підбігли депутати із фракції «Народний фронт» Юрій Береза й Ігор Гузь. Розпочалася бійка.

«Був досить високий градус у парламентській залі. Опозиційний блок вимагав переголосувати за проект по перейменуванню УПЦ МП.

Шуфрич вкотре вирішив зняти плакат, який вивісили мої колеги. Вони, і я теж, вимагали арешту Медвечука. Пішла колотнеча. Це не зовсім правильно, коли депутати б’ються у залі. Проте багато хто підтримав Юрія Березу, мого колегу, який два рази зарядив смачно і Бойку, і Шуфричу. Я підтримую створення єдиної Помісної церкви в Україні. Вважаю, що це буде знаменна подія, коли на Різдво предстоятель церкви митрополит Епіфаній отримає томос. Я впевнений, що в регіоні Прибужжя об’єднавчий процес буде тривати активно. Як громадянин, я готовий сприяти цьому процесу,» – сказав Ігор Гузь.

Також Ігор Гузь розповів як на Волині може відбуватися процес укрупнення районів. За словами нардепа, уже немає потреби у тій кількості працівників, які сьогодні працюють в апараті районних адміністрацій. Все через децентралізацію. Тому у наступному році відбудеться спроба об’єднати чи укрупнити райони в надрайони чи повіти.

«Я підтримую цю позицію. Є дві концепції у Волинській області. Перша запропонована Урядом. За нею буде створено три надрайони: Володимир-Волинський, Ковельський і Луцький. Друга концепція включає три попередніх і ще один з центром у Камінь-Каширську або у Любешеві, або в Маневичах. Всі ці три населені пункти хочуть стати центром. Це проблема.

Достатньо було мені в фейсбуці розмістити інформацію про таку постанову, яку можу зареєструвати я і ряд колег, як почалися розбірки між активом цих районів. Якщо буде така картина, не буде порозуміння, то ця територія просто не буде мати повітового центру», – розповів нардеп.

Ще у Ігоря Гузя запитали про те, чи можлива фальсифікація президентських виборів.

«Я думаю, що суспільство не дасть сфальсифікувати вибори. Я думаю, що громадянські інститути після Майдану цього не допустять. Те, що буде жорстка боротьба, будуть спроби купувати голоси, чорний піар – це точно», – зазначив нардеп.

Окрім цього, Гузь розповів про взаємодію з міськими владами, продовження адміністративної реформи в окрузі, дружбу з головою облради Ігорем Палицею. Говорили про те, що найбільше запам’яталося у році, який минає та про інші актуальні питання.

Журналісти «БУГу» та читачі сайту задали кілька десятків запитань. Відповіді нардепа на них ви можете дізнатися з відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анатоль_ Показати IP 22 Грудня 2018 19:23
Коли Гузь йшов на вибори, то вiн розвiсив плакати Iгор прийде - порьядок наведе! I шо тепер? Iгор прийшов-порьядок навьев?
Якось так до Анатоль_ Показати IP 22 Грудня 2018 20:49
Походу у Ігора все впорядку)... всі озера переплив, схуд, бігає...машину за пару мільйонів в оренду взяв...порядок...
Анатоль_ до Якось так Показати IP 22 Грудня 2018 22:12
Так от i я кажу ж, шо Iгор прийшов i той порьядок навьйов
лучанка Показати IP 22 Грудня 2018 19:56
Дитино що ти мелеш? Ми усі бачили як ти підпирав ззаду депутатів щоб їх били
Іван Показати IP 22 Грудня 2018 20:51
Це вистави вищої категорії
Виборець Показати IP 22 Грудня 2018 21:13
Депутатство швидше всього вже не світить, а от статус учасника бойових дій мо получить !
таксист Показати IP 22 Грудня 2018 21:27
тили це основне
Маслоу Показати IP 23 Грудня 2018 21:52
Таким, як Шуфрич тільки так і доходить.
Олексій Показати IP 23 Грудня 2018 22:06
Мало дав! Якщо йому тільки таким шляхом доходить!
Галочка Показати IP 23 Грудня 2018 22:09
Шуфрич давно просився, так йому і треба!!
Волинянин Показати IP 23 Грудня 2018 22:14
Мало відгамселив...там ще багато кому можна харю начисти і то заслужено!
Стоп Показати IP 23 Грудня 2018 22:20
Ігор голосує правильно, це основна задача депутатства. І погляди у нього правильні, проукраїнські.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus