USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Навіть за обіцянку хабара - тепер кримінальна відповідальність

28 Листопада 2013 14:06
Навіть за пропозицію хабара можна сісти на лаву підсудних.
До кримінальної відповідальності можуть притягнути осіб, які запропонували хабар, або посадовців, які на нього погодились, ще не отримавши.
Про це йшлося під час координаційної наради у Генпрокура України, яка відбулася днями, повідомив виконувач обов’язків прокурора Волинської області Володимир Троц.
«Усі учасники наради підтримали думку, що необхідно вживати узгоджені заходи для посилення репресії щодо корупціонерів», - розповів він.
Зі слів прокурора, відповідно до змін у державному законодавстві передбачена кримінальна відповідальність навіть за прийняття службовою особою пропозиції чи обіцянки надати їй неправомірну вигоду, а не лише за одержання такої вигоди.

Крім того, законом розширили коло близьких осіб, на яких поширюються обмеження щодо перебування у безпосередньому підпорядкуванні. Зокрема, віднині до таких осіб відносять вітчима та мачуху, пасинка та падчерку, опікунів і піклувальників, осіб, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Як повідомив Володимир Троц, з 15 грудня 2013 року вводиться новий інститут спеціальної конфіскації. За рішенням суду, гроші, цінності та майно, які посадовець отримав у вигляді хабара, можуть бути вилучені у власність держави в примусовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ГОСТЬТ Показати IP 28 Листопада 2013 14:22
Рахуйте,що всі чиновники директори,завідуючі злякалися. Вони ні однієї людини на роботу не зарахували без хабара і по указці зверху, або свого пасинка,кума, знайого кума.Сидять особливо у бюджеті люди далекі від роботи тільки гроші одержують один на одному.Брали хабарі і будуть брати. Ніхто їм нічого не зробить
КУМ до ГОСТЬТ Показати IP 28 Листопада 2013 16:30
ПОЧНІМ З "ПРОКУРОРСЬКИХ ВІДПУСКНИХ"
Прокурор до КУМ Показати IP 28 Листопада 2013 20:12
Волоцька Троц як раз перший, кого треба брати "з потрохами"
Альтернатива Показати IP 28 Листопада 2013 16:07
Всі до ЄС йдемо
Вовк Показати IP 28 Листопада 2013 16:18
От розсмішили :)))
Сам прокурор Показати IP 28 Листопада 2013 17:05
А на мене вся прокуратура премії по відомостях платила, щоб пенсія була великою і ніякий пенсійний фонд нікого не перевіряв. А ще так роблять в антимонопольному комітеті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus