USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Клімчук радить керівників-ледарів садити в канаву

25 Листопада 2013 21:01
Розпочинати протипаводкові роботи на меліоративних каналах, які не очистили від чагарників та дерев сільські ради, заборонив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Про це йшлося під час обласної наради в режимі відеоселектору, що відбулася 25 листопада.

Як розповів начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, за станом на 22 листопада цього року виконали протипаводкові роботи на 114 зі 122 об’єктів на теренах області.

Протипаводкових робіт здійснили на суму 16,77 мільйона гривень, тобто 97% від їхньої загальної вартості. З його слів, під час підготовки внутрішньогосподарських каналів затримки робіт практично не було, однак, на більшості об’єктів сільські ради не організували роботи з попередньої підготовки каналів та очистки їх від чагарників та дерев.

«За гроші державного бюджету, товариші бєздєльнікі і ледарі! Замість того, щоб ще півкілометра-кілометр зробити, ми витрачали гроші на вирубку корчів у ваших каналах. Там, де три роки ми просили: почистіть канали, організуйте роботи. Товариші європейці, я вам нагадую, що половину з тих канав, які зараз називаються меліоративною системою, наші з вами предки лопатами копали, ручками, і не чекали від польської держави чи від радянської, що прийде екскаватор. Кущі не можете почистити, організувати людей! На наступний рік ми отримаємо до 40 мільйонів гривень, щоб завершити ці роботи зі шлюзами і так далі. Я забороняю приступати до тих об’єктів на сільських мережах, де ростуть корчі і дерева. Обійдіть десятою дорогою цього сільського голову, хай його люди потім в ту канаву посадять, хай там мокне. Всі почули, начальники? Так важко ті гроші дістаються, кожен раз доручення Президента, робота з Урядом, поїздки, ходіння, лобізм – на вирубку корчів?», - відреагував на це повідомлення голова облдержадміністрації.

Він порадив сільським головам чистити канали від чагарників та дерев, збираючи на толоку мешканців.

Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що для чистки меліоративних каналів згідно з розпорядженням облдержадміністрації передбачається залучати безробітних осіб базових центрів зайнятості.

«Колись хати толокою людям будували. Сусіди збиралися і хату ставили за два-три дні. Безробітні особи, оплата, гроші… Та йолки-палки! Хто то має робити сільській раді? Для тих людей, які живуть, для тих онуків, які на канікули приїжджають, для тої землі,яка в спадок дістанеться дітям, онукам і правнукам», - обурився Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
мелііоратор Показати IP 25 Листопада 2013 22:28
Шо воно меле? - Може йому лікаря викликати?
Сергій Осійчук Показати IP 25 Листопада 2013 23:06
правильно все каже. тільки поки по факту проблеми вирішуються. а на сільських голів не варто так різко, вони не все можуть знати. їм треба допомогти, інколи навіть порадити або навчити.
Міля Показати IP 26 Листопада 2013 08:16
Поддєрживаю губєрнатора. Прі Бондарю і Романюку нічого не робилася і всєм було добре. А тєпєр хоч трохи заставили працювати ціх бєздєльніков, мєстних князьків.
Ваня Показати IP 26 Листопада 2013 11:47
Ці місцеві князьки не роблять нічого.Тупі,юездарні ледарі.Кого ці люди обирають на голоів часоми диву даєшся.Їх нема на роботі,державні службовці називається.На роботу не ходять,бо вдома бізнесом займаються,фермери,господарі. А нащо вони ж пани тупорилі.В села коїться чорт зна що. Сміттям завалюють дороги, будинки в селах закинуті, а у них є ж власники,діти покинутих дворів.Наведіть порядорк. Але ж ні.На фіга їм це потрібно.Вот аферу з землею провернути вони мастаки.Прихватизовують, віддають землю, кому попало зі свого розсуду.Отакі голови у нас зараз.Дурні селюки роблять не знаючи що, вибирачи чорті що
Оля Показати IP 26 Листопада 2013 11:53
Дійсно ставлять людей в селах на біржу,платять задарма грощі з бюджету ледарям, цим людям,які цього не заслужили,ніде не працювали вони і працювати не будуть.ОТ і залучайте цих людей до громадських роботі,хай відпрацьовують дармові гроші в якій країні це коїться.Скоро людям,які заслужили чесно труджоі пенсії не буде чим платити,виплативши страховий стаж.Знаю в Горохівській біржі люди працюють сторожами не влаштовані, а гроші на біржі получають ще й сміються,працюю і гроші даромі одержую.Заставте працювати туніядців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus