USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому українське TV – неукраїнське: Левко Лук’яненко у Луцьку

31 Липня 2015 16:45
У 90-ті роки минулого сторіччя, в часи приватизації, контроль над ЗМІ отримали люди, які хотіли на ньому лише заробити. Це визначало і медійне наповнення цих каналів. Таким чином, на українському телебаченні «крутили» все що завгодно, окрім українського.

Про це Герой України, автор Акту про Незалежність України та дисидент Левко Лук’яненко розповів під час гутірки на фестивалі «Бандерштат».

Політик розповів, що історично склалось так, що все робилось для того, аби українці не знали своєї історії: «Я думав, що як буде незалежність, то нація відновиться, як колись литовці. Ми більше 20 років незалежні, але національна свідомість так і не була свідомо піднесена».
Левко Григорович розповів, що 1992 року Верховна рада ухвалила закони про малу приватизацію. І в той час, як у Литві використали ЗМІ в інтересах народу, в Україні все сталося навпаки. Мовляв, в той час придбати цілий телеканал можна було за 50 тисяч доларів:
«Нині сума здається більш-менш реальною, але тоді все було не так. Мені тодішній голова Держтелерадіо Охмакевич запропонував придбати телеканал, щоб 16 годин на добу там транслюватись. Я ледь не підстрибнув від радості. Але у Республіканської партії таких коштів, на жаль, не було. Як результат, телеканал купив такий собі Лаудер – єврей з США»
Інші канали теж дісталися підприємцям, і виявилося, що інформаційний простір, який є надзвичайно важливим, Україна втратила. Власниками медіапростору стали євреї, росіяни і українці, які дбали лише про свій заробіток: «Купували касети та «крутили» фільми. Весь телевізійний продукт виявився в руках тих людей, кому Україна була байдужа. А потім утворились олігархічні клани, які передавали один одному канали».
Левко Лук’яненко пояснює, що свідомо чи ні медіа-ресурси стали використовувати в інтересах Росії: «Тому так і трапилося, що українські телеекрани були наповнені інформацією, яка не несла українського майже нічого».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus