USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ЛНТУ просить поспішити з виділенням коштів на зброярню

7 Квітня 2016 12:04
Перший етап інфраструктурних робіт, аби у Луцькому національному технічному університеті почали цього року готувати офіцерів запасу, має завершитися до 19 травня. Якщо заклад не впорається – йому можуть відмовити у видачі ліцензії.

Про це стало відомо під час позачергового засідання четвертої сесії обласної ради сьогодні, 7 квітня.

Нагадаємо, Луцький національний технічний університет став одним із чотирьох вишів України, де мають бути відкриті військові кафедри.

Для того, аби отримати ліцензію цьогоріч, ЛНТУ потрібно облаштувати зброярню, на що з обласного бюджету університет просить 700 тисяч гривень. Всього на підготовку до процесу введення військової кафедри має бути витрачено 12,7 мільйона гривень. З них 2,7 мільйона гривень – з обласного бюджету, а решта – з державного бюджету від профільних Міністерств.

Відповідні зміни про включення суми 2,7 мільйона гривень для ЛНТУ до Регіональної програми національно-патріотичного виховання затвердили депутати облради під час другої сесії облради.

Однак сьогодні депутат облради, ректор ЛНТУ Петро Савчук повідомив, що Міноборони після перевірки внесла припис і вимагає, щоб до 19 травня ЛНТУ завершив першу чергу інфраструктурних робіт. Зокрема, має бути облаштована зброярня, обладнана сигналізацією, аби можна було отримати зброю.

Якщо ЛНТУ не встигне, то в університету заберуть право на отримання ліцензії. Зі слів Петра Савчука, ЛНТУ вже почав роботи, але силами лише одного закладу завершити вчасно не встигнуть.

Тому він попросив сприяння ОДА та обласної ради, аби запланованих 700 тисяч гривень виділили з обласного бюджету якнайшвидше, щоб ЛНТУ встиг завершити роботи до 19 травня.

Депутати запит підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ххх Показати IP 7 Квітня 2016 12:38
ну придурки, вони зброярню не можуть до тями зробити,а їм будинок офіцерів на халяву дали
ЛНТУ до ххх Показати IP 7 Квітня 2016 19:04
а ти той будинок офіцерів бачив, розумаха? Там коли вояки виїжджали, то навіть опалення зі стін повидирали. По вікна сміття всюди валялось. Про що ти взагалі говориш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus