USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка ліпить прикраси на удачу. ІНТЕРВ'Ю

30 Березня 2014 09:00
Ольга Стронк – майбутній журналіст, цьогоріч здобуде диплом Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Влітку її чекають державні екзамени та захист диплому. Та попри зайнятість навчанням, у дівчини вистачає часу на творчість, адже її хобі – створювати оригінальні прикраси, - повідомляє «Слово Волині».

– Ще з дитинства я любила плести браслети з бісеру, школяркою захопилася шиттям. Мені подобається створювати оригінальні речі, яких ні в кого немає. Адже бути не такими, як усі – дуже стильно, – вважає Ольга.

У її житті було чимало захоплень, та все ж головним хобі Ольга вважає виготовлення прикрас з полімерної глини.

– Почала цим займатися випадково. Бажання зліпити собі прикраси виникло тоді, коли придумувала образ на святкування Нового року. До сукні, яку планувала одягнути, не вистачало аксесуарів. Тоді ж я натрапила в інтернеті на цікаву сторінку, на якій були прикраси з полімерної глини. Знайшла там саме те, що мені було потрібно. Але ціна тих прикрас «кусалася», тому я вирішила зробити це власноруч, – пригадує Ольга.

Тоді вагалася, чи вдасться виготовити омріяні прикраси. Але купила всі необхідні матеріали, яких виявилося... забагато. Тож окрім задуманої речі почала творити інші. Її сережки зацікавили подруг, дівчата почали просити зробити їм теж щось оригінальне. Ось так Ольга почала виготовляти прикраси на замовлення.

– Хобі, яке переросло в маленький бізнес, не заважає навчанню?

– Коли замовлень побільшало, я створила сторінки в соціальних мережах, виклала туди фото своїх робіт. Навчанню це заняття не заважає, навпаки – іноді допомагає. Коли я роблю прикраси, відпочиваю морально. Ліплення з полімерної глини – це для мене своєрідний релакс. Коли виконую складні замовлення, втілюю якусь шалену ідею, в мене навіть самооцінка підвищується від розуміння, що я це змогла.

– Розкажи, що ти можеш зробити з полімерної глини?

– Я поділяю свої вироби на чотири види: ліплені прикраси з полімерної глини, прикраси з бусинок, шкіри та ниток, прикраси в техніці декупаж та прикраси зі стрічок. Крім цього також роблю магніти з фотографіями, брелоки для ключів та телефонів тощо. Тобто я завжди намагаюся придумувати щось нове, не зупинятися на досягнутому.

Нещодавно почала оформляти ложки та виделки полімерною глиною. Мене це дуже захопило. Спочатку зробила іменну ложечку собі, виклала фото в інтернет і навіть не очікувала, що ця ідея сподобається моїм клієнтам. Я отримувала багато замовлень на іменні ложечки та навіть на цілі набори столових приборів з цікавим оформленням. Тому можу сказати, що зараз мені найбільше подобається працювати саме в цьому руслі. Наразі в Луцьку цим ніхто поки не займається.

– Чи носять твої вироби рідні, а може, й відомі люди на Волині?

– Моя мама завжди носила лише золото і вважала, що прикраси з полімерної глини тільки для дітей. Але коли я почала займатися цим, то вона змінила свою думку і почала носити мої прикраси, мені це дуже приємно. Навіть на роботу вона ходить з ними, рекламує. Її колеги теж після цього стали моїми клієнтами. В кожний виріб я вкладаю частинку себе, заряджаю їх позитивом та хорошою енергетикою. Недарма деякі мої клієнти кажуть, що мої прикраси приносять їм удачу.

– Чи плануєш ти надалі працювати у цьому напрямку?

- Мрію досягнути високого рівня майстерності. Хотілося б відкрити у місті майстерню Хенд-мейду (виробів, зроблених своїми руками – ред.), але це тільки мрії...

Вікторія ВЕЛИЧКО,

м. Луцьк

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus