USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьким студентам презентували улюблені книги Ющенка

14 Вересня 2009 18:21
Студентам ВНУ імені Лесі Українки зробили екскурс у незнану історію волиської інтелігенції. Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомляє ЗІК, в університетській бібліотеці відбулася презентація двох книг волинського письменника і журналіста Івана Корсака, присвячених представникам унікальної генерації української інтелігенції — Модесту Левицькому та Павлові Пащевському.
Зокрема, майбутні філологи і журналісти мали нагоду почути з вуст автора історію створення книг «Тиха правда Модеста Левицького» та «Капелан армії УНР». Ці доробки протягом кількох місяців, практично один за одним, побачили світ у київському видавництві «Ярославів вал».
До речі, ці книги вже були представлені у столиці та на цьогорічному Львівському форумі видавців. Як стало відомо, їх на форумі у Львові придбав і Президент України Віктор Ющенко. 
Іван Корсак зауважив, що «попри тематику літ минулих ці книги спрямовані на українську молодь, бо їхні герої були справжніми подвижниками у творенні української держави». 
Письменник також подякував керівництву ВНУ та його викладачам, котрі створили лабораторію з вивчення творчості Модеста Левицького, намагаючись по крихтах зібрати його і художні, і публіцистичні твори. Їхня програма максимум – не без допомоги влади, здійснити мрію Левицького, видати семитомник його доробків, – пише сайт ЗІК.

 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus