USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Литовець подарує неповносправній волинянці автомобіль

24 Липня 2013 19:00
Мешканка Нововолинська Інна Кашевська, інвалід III групи, отримає від громадянина Литви Гедимінаса Пускунгітіса гуманітарну допомогу - автомобіль Peugeot 2006 року випуску.

Про це повідомив під час засідання групи з питань гуманітарної допомоги при Волинській облдержадміністрації виконувач обов’язків секретаря комісії Олександр Стиба.

Зі слів Стиби, про намір надати гуманітарну допомогу волинянам оголосили і кілька благодійних організацій.

Волинський обласний благодійний фонд «Добродій», зокрема, просить комісію визнати гуманітарною допомогою: одяг, взуття, меблі, білизну канцелярські товари посуд та інші речі, які вони отримали з Голландії, щоб віддати їх в інтернати, територіальні центри соціального обслуговування, будинки дитини.

Володимир-Волинський благодійний фонд «Матері Божої неустанної помочі» хоче віддати речі, які були у використанні, в школи, медичні заклади, інвалідам, ветеранам. А також має намір подарувати новеньку закордонну газову плиту, вартістю тисячу євро – Волинські православній богословській академії міста Луцька.

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Ющак висловив сумнів, мовляв, оскільки газова плита - нова, то чи «визнають її в Києві, як гуманітарну допомогу».

Протестантська організація «Елім» з нідерландського міста Тілбург висловили бажання подарувати Волинській обласній організації «Ми і віра» вантажний мікроавтобус FORD TRANZIT. Він слугуватиме для здійснення перевезень вантажів гуманітарної допомоги для організацій, фондів, церков Волинської області, які не мають власного транспорту. Однак, зі слів Стиби, наразі транспорт закордоном, і «пришлють» його тоді, коли комісія визнає його гуманітарної допомогою.

Директор департаменту соціального захисту населення Світлана Мишковець пояснила, що «визнати гуманітарним автомобіль можна лише тоді, коли його ввозять на територію України».

Насамкінець Сергій Ющак нагадав про проблему, яка уже не перший рік існує у галузі надання гуманітарної допомоги. Адже з його слів, часто буває так, що речі, бувші у вжитку, просто «не доходять» до запланованого отримувача, а втрачаються за «невідомих обставин».

Тож до наступного засідання він попросив, щоб секретар комісії відзвітувався про розподіл вантажів. А саме чи відповідають задекларовані плани розподілу вантажів з реальним розподілом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus