USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Мотор Січ» презентувала перший український вертоліт

19 Серпня 2017 20:56
У Запоріжжі на аеродромі "Мокра" презентували перший український вертоліт від АТ "Мотор Січ" під назвою "Надія".

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Гвинтокрил представив президент "Мотор Січі", народний депутат України В'ячеслав Богуслаєв. Він сказав що для того, аби створити перший український вертоліт, знадобилося 10 років.

"Сьогодні ви стоїте перед першим українським вертольотом, ми дали йому назву "Надія". Це наша надія на розвиток країни, на розвиток високих технологій", - сказав Богуслаєв.

"І наша надія, що цей вертоліт буде мати багато модифікацій: і для патрулювання доріг, і для моніторингу трубопроводів і газопроводів, і для оборонних цілей, і для сільського господарства, і для пасажирів. В Україні сьогодні покладено старт нової індустрії, - відзначив він.

Як відомо, АТ "Мотор Січ" - запорізьке підприємство, яке спеціалізується на виробництві авіадвигунів і газотурбінних установок. Продукція АТ "Мотор Січ" експлуатується на літаках і вертольотах у 120 країнах світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 19 Серпня 2017 21:25
Йой! Мі-2, виявляється, це перший українській, що? який вертоліт? Гелікоптер, кацапи!!!
Xorr Gpa до 123 Показати IP 20 Серпня 2017 17:53
Ну, тоді вже "гвинтокрил", чи не так?
Вася Показати IP 19 Серпня 2017 21:30
І чому він подібний до Мі-2 радянських часів, 60 років, минулого століття? в цій країні мабуть "пороблено", є чудові вироби Українця Сікорського, нє передерти тра з старого совєцкого лайна і гордитись!
сам кацап до Вася Показати IP 19 Серпня 2017 21:51
ВЕРТОЛІ́Т, льота, чол. Важчий за повітря літальний апарат, що може підніматися в повітря без розбігу і вертикально приземлюватися, а також висіти в повітрі. http://sum.in.ua/s/vertolit
Сам ти до Вася Показати IP 20 Серпня 2017 00:17
Для того щоб щось обзивати лайном треба хоча б того рівня досяги, я вже не кажу щоб перевершити. Поки що досягнення йдуть в зворотньому напрямку. Хто вам дозволить використати ліцензію американця Сікорського? Та й Ми-2 до вашого відома збирався в Польщі і був і ще є далеко не найгіршим вертольотом. А лайно це те що наші фарбують старе та видають за своє нове.
777 Показати IP 19 Серпня 2017 23:07
Ми 2, хороший многоцелевой вертолёт для 70 годов. Правда выпуск закончен в 1992 году... Ну один нашли, покрасили, а где дальше брать будем? У России покупать или у поляков?
Xorr Gpa Показати IP 20 Серпня 2017 02:36
Тут, как и везде, тужась изо всех сил, пытаются навонять представители ватной фауны... Естественно, они такие же "авиаторы", каким были Гиви с Моторолой... В этом вертолете, созданном по мотивам Ми-2, сделано то, что, по словам российских экспертов, не имеющих аналогов в мире, в Украине никогда не было, нет и не будет: своей механики и авионики, кучи др. элементов, о которых "пересічні українці" даже не догадываются. А, сделали! Лопасти, автомат перекоса, движок, редуктора, пристойный салон, вместимость, заложенный потенциал модернизации -- сложнейшая задача... Как один старый авиатехник выразился -- "самолет -- это арифметика, а, вот, вертолет -- это теория отностительности Эйнштейна, она, конечно, есть, но ее никто не понимает!"... Так что, осталось подтвердить ЛТХ -- и, вперед! В мире стран, имеющих полный цикл создания самолетов -- несколько десятков, а стран, имеющих полный цикл вертолетостроения -- на пальцах пересчитать можно! Отныне мы в этом элитном клубе! Внучек Ми-2 -- "Надія" -- это куда больше, чем очередное изделие: это -- веха, и очень важная! Молодцы! Слава Украине!
ВВ Показати IP 21 Серпня 2017 09:53
Напишіть статтю, з порівняльними цінами на вертольоти таких же характеристик. Є відчуття, що наш дорожчий за перевірених іноземних, і куплять їх за державні кошти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus