USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Митники вилучили у волинянина старовинні картини

1 Листопада 2017 12:09
Волинянин через «Ягодин» намагався перевезти старовинні картини, які виявились європейськими культурними цінностями. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Чоловіка затримали ще у серпня цього року.

Для руху свого авто на в’їзд в Україну мешканець Волині обрав смугу «зеленого коридору», тобто їхав без декларування товару. Про 12 полотен з олійними зображеннями зазначив, що це – власність його знайомого, який попросив привезти йому ці картини.

Згідно з висновками спеціалістів Волинського краєзнавчого музею загальна експертна вартість затриманих полотен – 41200 грн.

Вдалося ідентифікувати та визначити цінність 6-ти предметів старовини середини XIX – першої половини XX ст, яким за сюжетом надали умовні назви:

- «Морська гавань у місячну ніч» - живопис німецько-австрійського пейзажиста і мариніста Йозефа Карла Бертольда Пюттнера

- «Пейзаж з березами над дорогою до села» - живопис художника R.Reisk

- «Пейзаж з деревами над струмком» - живопис художника G. Airton

- «Гон диких вепрів у лісовій пущі» - живопис художника Renwanz

- «На Штарнберзькому озері» - живопис художника J.Hell

- «Сцена в пивниці» - живопис художника С.N.Kupper

За експертними висновками склали протокол про порушення митних правил, який скерували до суду. Саме він визначить долю зазначених європейських культурних цінностей. Чоловікові «світить» штраф у розмірі 100 відсотків вартості та конфіскація майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus