USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На луцьких підприємствах гинуть люди

27 Листопада 2014 08:00
Протягом останніх трьох років на підприємствах Луцька загинуло 9 осіб.

Про це стало відомо під час засідання 66-ї сесії Луцької міської ради учора, 26 листопада.

Так, зі слів начальника відділу охорони праці міської ради Володимира Чепурного, у 2011-2013 роках на підприємствах міста травмовано 164 особи, з них 9 зі смертельними наслідками.

На відшкодування втрати працездатності, на медичну та професійну реабілітацію і на пенсійне забезпечення внаслідок виробничого травматизму в Луцьку у 2013 році виплачено майже 11 з половиною тисяч гривень, а за останні 3 роки - 29 тисяч гривень.

Найбільшу кількість постраждалих зареєстрували на підприємствах транспорту, переробної промисловості та будівництві.

Для порівняння, всього у 2012 році у Луцьку на виробництві травмувалась 51 особа, у 2013 році - 58; у 2012 смертельні наслідки мав один випадок, а в 2013 - 4 випадки.

Проведенням моніторингу та перевірками стану промислової безпеки і охорони праці на підприємствах міста в минулі роки виявлено порушення законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, які могли привести до каліцтва або втрати життя працівників.

Найбільшу кількість потерпілих зареєстрували в таких галузях, як будівництво та деревообробна промисловість.

Ці факти свідчать про те, що стан безпеки праці і виробничого середовища в місті має на цей момент ряд проблем, які необхідно вирішити.

На думку начальника відділу охорони праці міської ради, для покращення ситуації, яка склалася внаслідок недостатньої якості охорони праці, необхідно забезпечити розвиток механізмів економічного регулювання і захист прав працівників. Потрібно започаткувати нові підходи щодо заохочення роботодавців дотримуватись вимог охорони праці. Особливу увагу потрібно приділяти підприємствам з небезпечними або шкідливими умовами праці.

Саме тому у міськраді розробили Програму із поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014 – 2018 роки. Її мета - забезпечення на території Луцька виконавчим органом міської ради сумісно з іншими органами державного управління конституційного права громадян на належні, безпечні і здорові умови праці шляхом виконання комплексу заходів.

Обранці громади підтримали проект рішення за основу і в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus