USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Театральній площі в Луцьку частуватимуть короваями

14 Травня 2017 16:49
Традиційні короваї та весільні торти, прикрашені на будь-який лад, представили на Театральній площі в Луцьку у рамка Всеукраїнського фестивалю вишитих рушників «Вишиті обереги єднання» 14 травня.

Короваї в Україні мають давню традицію, зазвичай, їх прикрашають візерунками з тіста та подають на вишитому рушникові. Попри поширену думку, короваї випікають не тільки для весілля, а й для зустрічі дорогих гостей, на заручини, великодні свята і навіть поминки.

Нагадати перехожим про давні звичаї, а також продемонструвати найкращі свої вироби зголосилися луцькі кондитерські та пекарні, а також приватні підприємці, які взяли участь у виставці «Коровай святковий на весільному рушникові».

Керівник відділу логістики пекарні «Кічкарівка» Тетяна Мокійчук розповіла, що представлені короваї вони випікали спеціально для виставки. «Ці два великі взагалі пробні, адже ми вперше випікали короваї таких розмірів», – підкреслила пані Тетяна.
Та додала: «Сьогодні, як показує практика, люди повертаються до традиційних короваїв, на які можна ще поставити палки-махалки. Уже маємо плани запроваджувати щось нове. Зазвичай, працюємо під замовлення. Наприклад, на вчора підготували п’ять святкових хлібин на відкриття міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики. Тобто випікаємо короваї не тільки на весілля».
Організатори фестивалю, своєю чергою, пообіцяли, що пізніше протягом дійства короваї можна буде ще й спробувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus