USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині батьки перекрили міжнародну трасу через закриття шкіл

1 Вересня 2016 15:38
На знак протесту проти закриття малокомплектних шкіл та переведення дітей на індивідуальну форму навчання на Любомльщині люди перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин, - інформує КОРДОН.

Сьогодні, 1-го вересня, близько 60-ти людей із сіл Заозерне, Руда, Хворостів, Біличі, Підгородне (Любомльщина) перекрили у Любомльському районі міжнародну трасу. Згодом до протествальників доєдналися і представники з Черемошної Волі. Батьки розпочали безперервну ходу пішохідним переходом о 13-й год поблизу селища Луків.

Такі дії людей викликали роздратування у деяких водіїв, які вже навіть погрожували “наїхати на мітингувальників”. У заторі застрягло до 30 транспортних засобів, здебільшого вантажівки. Водії легкових авто оминають активістів дорогами через Луків та Турійськ.

За дотриманням громадського порядку слідкують поліцейські.

Як зазначає видання, жодного представника райдержадміністрації чи райради Любомльщини на місці події немає. Хоча, зі слів учасників акції, вони повідомляли про це районну адміністрацію та поліцію.

“Ми ходитимемо тут доти, доки до нас не приїде керівництво району, начальник відділу освіти. Ми хочемо, щоб нас почули, – заявляють батьки. – Очікуємо приїзду начальника управління освіти ОДА Людмили Плахотної.“

До слова, жодного педагога серед протестуючих немає.

Як повідомлялося раніше, за день до початку нового навчального року у відділі освіти Володимир-Волинської РДА вирішили перевести на індивідуальне навчання декілька класів Дігтівської початкової школи. Натомість батьки учнів не згідні з таким рішенням. Відтак, вони вирішили писати звернення до керівництва Міносвіти та Верховної Ради з вимогою переглянути Положення про індивідуальну форму навчання.

Крім того, у селах Маневицького, Любешівського та Камінь-Каширського району склалася аналогічна ситуація. Там вчителів змушують ходити додому до учнів, оскільки функціонування класів з кількістю до 5 учнів не передбачене. Відтак, учні опиняються поза школою. Також їм відмовляють у безкоштовному харчуванні, незважаючи на те, що вони проживають на територіях, які потерпіли від аварії на ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Абориген Показати IP 1 Вересня 2016 15:57
Молодці. А по другому не можна.
Міссіонер до Абориген Показати IP 1 Вересня 2016 17:44
а як по другому?? Продовжувати утримувати школу де 5 учнів на 9 класів і 15 вчителів?? Ми ж панове до Європи рвемось чи куда?? Там такого немає, хоч вони мають можливість собі таке дозволити фінансово. Та чомусь не роблять, бо це марнотратство і отуплювання дітей. А в нас совок, давай нам на одного учня школу, бо ж нема школи - нема села, хай там менше крадуть - то на школи вистачати буде, і тому подібні лозунги. А я як власник коштів держбюджету, які заробляю важкою працею, не хочу щоб вони витрачались аби як, щоб полішукам зручно було. В нас ше нема біди, початкова школа в селі інші в шкільний автобус і які проблеми?? Цілий світ так живе і нічого. Батьки людей мого віку, пішки по 10 км до школи ходили і вдягнути не було що, ніхто нічого не перекривав і повивчались.
Люба Показати IP 1 Вересня 2016 16:33
Гузь і коаліція винні в цьому. Гузь голосував за усі закони, які мали на меті закрити школи. А на сторнках нашої Любомльської газети бреше, що не голосував. Я б його...
Гузь до Люба Показати IP 1 Вересня 2016 17:46
О всякой не заботясь чепухе, желая быть в уверенных руках, овечки в их мечтах о пастухе не думают ничуть о шашлыках.
Мля Показати IP 1 Вересня 2016 16:54
взяли моду! та порозганяйте їх хоча б водою з шлангів, бо поки раз не провчите, то це ніколи не припиниться - задовбали вже подібні протестувальники, ідіть блокуйте виїзди з дворів чиновникам, що приймають неугодні вам рішенння!!!
Анонім Показати IP 1 Вересня 2016 17:54
ну нехай народжують дітей. Якщо немає п"ятьохдітей в класі, то нашо та школа? Може вчителька не хоче по домівках ходити і займатися індивідуально
завуч Показати IP 1 Вересня 2016 19:11
Шановний авторе ! Не звинувачуйте вчителя у тому , що він не приймає участі в акції протесту. Вчителі були , є і , напевно , завжди будуть заручниками ситуації. Щоб там не писали дописувачі, але кожна дитина має право навчатися у школі. Школа- це не закритий заклад , вхід на територію якого заборонений. Не робіть із здорових дітей дітей з особливими освітніми потребами. Не порушуйте конституційних прав людини на освіту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus