USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині орендатор завдав шкоди ставку на 337 тисяч

25 Червня 2014 10:57
Волинянин взяв в оренду ставок і нагосподарював на 337 тисяч гривень збитків. Про це інформує ПроКовель.

Волинська міжрайонна прокуратура із нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення правил охорони вод орендарем ставка. Водойма знаходиться в межах Замличівської сільської ради Локачинського району.

Прокуратура із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції у Волинській області та Західно-бузького басейнового управління водних ресурсів провела перевірку додержання Локачинською районною державною адміністрацією вимог земельного та водного законодавства. Відтак, правоохоронці встановили, що громадянин, який орендує цю водойму, порушивши вимоги Водного кодексу України та договорів оренди, укладених з Волинською ОДА, самовільно здійснив спускання поверхневих вод ставка.

Незаконні дії орендаря призвели до виснаження водного джерела водойми, скоротивши запаси та погіршивши якість поверхневих вод.

Окрім того, користувач не отримав ліміт забору води при спеціальному водокористуванні при спусканні води з водного об’єкту.

Згідно з розрахунком збитків, проведених спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області, самовільне використання поверхневих вод завдано державі шкоди на понад 337 тисячі гривень.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 11:03
Якщо вода порожчала вдвічі, то і вартість ставка збільшується вдвічі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus