USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

На Волині реконструктори відтворять столітню битву

1 Липня 2016 12:24
Соту річницю битви під Костюхнівкою, яка відбулася 4-6 липня 1916 року між військами Австро-Угорщини та Російської імперії на території однойменного села Маневицького району, на Волині планують відзначити по-особливому.

Відтак, з нагоди століття битви реконструтори влаштують бій, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, битва під Костюхнівкою відбулася 4-6 липня 1916 року між військами Австро-Угорщини та Російської імперії на території однойменного села Маневицького району.

Так, на Волині зустрілися представники польських культурних товариств з сенаторами Республіки Польща Гражиною Штарк, Ришардом Боніславським та Анджеєм Пайонк на базі культурного Центру Діалогу «Костюхнівка».

Як стало відомо, широкомасштабному дійству передуватиме ряд подій. Зокрема, тему битви під Костюхнівкою обговорюватимуть на Міжнародній науковій конференції «Перша Світова війна на Волині», яка триватиме впродовж 5-6 липня на базі Маневицького краєзнавчого музею та Центру діалогу «Костюхнівка».

Участь у ній візьмуть як українські, так і польські історики, науковці. Крім того, з 30 червня до 16 липня в «Польському ліску», поблизу Костюхнівки, буде організовано польовий табір для українських харцерів – членів Рівненського обласного харцерського гуфця «Волинь».

У програмі табору – ознайомлення з історією краю, діяльністю польських легіонерів на Волині, битвою під Костюхнівкою і тому подібне. Також молодь навчатимуть фізичній витримці та вмінням перебувати на природі в екстремальних умовах.

Наступний етап таборування відбуватиметься з 30 липня по 21 серпня. Участь у ньому візьмуть українські та польські харцери, а також представники інших організацій з обох держав, головним завданням яких буде пошук та ексгумація останків польських легіонерів, які полягли у битві 1916 року.

19 серпня запланували провести широкомасштабну реконструкцію битви під Костюхнівкою, яку влаштують реконструкційні групи з України і Польщі. Відтак, усі охочі зможуть долучитися до історичного дійства, яке відтворить події столітньої давнини. А вже наступного дня за участі духовенства, місцевої влади, гостей з Польщі відбудеться урочисте поховання останків ексгумованих легіонерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus