USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині сталася пожежа у наметовому містечку бійців, які охороняють бурштин

13 Березня 2018 12:11
У Куклинському лісництві, що на Маневиччині, горіло поселення бійців «Світязя», яке облаштували кілька років тому. Правоохоронці живуть тут, охороняючи бурштинові землі від навали старателів.

На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Керівництво ГУ НП у Волинській області каже, що пожежа сталася через буржуйку. Мовляв, полетіли іскри і зайнявся намет.

Аби дізнатися деталі пожежі та побачити на власні очі, як живуть у лісі охоронці бурштинового клондайку журналісти вирушили на Маневичиину.

Дістатися до наметового містечка можна або на позашляховику, або пішки, пройшовши кілька кілометрів. У бійців «Світязя» тут своє окреме життя. Харчуються вони з польової кухні, сплять у палатках, а миються у саморобній бані. На одній зміні чергує по 8 людей, які міняються через тиждень.

Правоохоронці розповідають, що до такого життя вже звикли, але благ цивілізації звісно бракує, адже це не ті умови, які їм обіцяли спочатку. Електрика у цьому містечку – від генератора, і то по кілька годин на добу. Що ж до розваг – то ані телевізора, ані інтернету немає.

А зовсім нещодавно у цьому наметовому містечку загорілася палатка. Вогонь повністю знищив намет та начиння.

У поліції, своє чергою, пожежу пояснюють як нещасний випадок.

«Згоріло майно, у якому проживав особовий склад підрозділу, який тут служить. Це була палатка, де проживали бійці. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Топили буржуйку дровами, було відкрите полум’я і десь іскра потрапила, швидше за все, на палатку, яка і загорілася.», - розповів заступник начальника ГУ НП Волині Віталій Тортина.

А днями бійців «Світязя» підсилили нацгвардійці, які прибули, аби допомогти охороняти бурштинові родовища від «чорних» копачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 13 Березня 2018 12:56
Хлопці 8-ме відмічали?
Бонус Показати IP 14 Березня 2018 14:10
Ти ба?ан, це було в лютому!
Бонус Показати IP 14 Березня 2018 14:12
..при температурі -20 Сидиш п..диш за компом. Спробуй туди поїхати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus