USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині урочисто перепоховали останки 19-ти червоноармійців

12 Травня 2015 13:08
Знайдені на Волині останки червоноармійців перепоховали у дні Перемоги із військовими почестями.

Так, 10 травня 2015 року на військовому меморіалі біля села Мощена Ковельського району відбулося урочисте перепоховання останків 19 невідомих червоноармійців, що були виявлені під час пошукових робіт та ексгумовані членами пошукового загону «Відродження» ДП «Волинські старожитності».

Останки були виявлені ще минулого року у селах Городилець, Миляновичі Турійського району, Гішин Ковельського району, Мовчанів Локачинського району та Кадище Ківерцівського району та тимчасово депоновані, оскільки керівник пошукового загону

Вадим Дорофєєнко та ще декілька пошуковців були відкликані до діючої армії. Про це повідомляє прес-центр ДП «Волинські старожитності»

До слова, від початку АТО про відважні вчинки українського офіцера Вадима Дорофєєнка встигли наслухатися терористи та проросійські найманці на Донбасі.

Пошукові роботи здійснювалися відповідно до відкритого листа Інституту археології, дозволу Міністерства культури України, Дозволу на здійснення ексгумації та перепоховання Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, виданих на ім’я Златогорського Олексія.

Перепоховання здійснили у дні Перемоги. Участь у перепохованні взяли голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, блогочинний храмів УПЦ м. Ковель протоієрей Володимир Ровінський,

генерал-майор СБУ у відставці, краєзнавець Олександр Булавін, краєзнавець Геннадій Гулько, пошуковці, представники громади села Мощене.

Пошуковий загін «Відродження» ДП «Волинські старожитності» планує і надалі проводити роботи з пошуку та ексгумації визволителів Ковеля. Але наразі його керівник – Вадим Дорофєєнко перебуває у зоні АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Штефан, Луцьк Показати IP 12 Травня 2015 13:59
Царство їм Небесне. Добре, що відспівали і поховали воїнів по християнському звичаю. Хоча й через стільки років... Ми не варвари і не фанатики. Хай спочивають у Бозі.
4 Показати IP 12 Травня 2015 15:02
Низький уклін. Хай земля буде пухом.
макс штефану Показати IP 14 Травня 2015 10:02
І як Ви сподобилися не "какнути", а щось людське написати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus