USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині виявили тисячу самовільних втручань в газові мережі

9 Вересня 2015 13:03
Спеціалісти ПАТ «Волиньгаз» за 8 місяців 2015 року провели планово-технічне обслуговування (ПТО) у 91,9 тисячі квартир, де виявили 5046 порушень.

Щоб не допустити аварійних ситуацій, ПАТ «Волиньгаз» було змушене відключити 1585 газових приладів. Найбільш поширене порушення, яке вимагає негайного відключення, самовільне переобладнання елементів внутрішньобудинкової системи газопостачання – 973 випадки, - повідомляють у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

Також зафіксовані такі типові порушення:

• несправність газових приладів – 389;

• ігнорування правил безпечного користування газом в побуті - 189;

• користування газовими приладами з відводом продуктів згоряння в димові канали при недостатній тязі в них, а інколи і при повній її відсутності – 34.

Ще видано 3461 приписів з термінами усунення дрібних порушень.

«Часто буває, продавці газового обладнання рекомендують «спеціалістів по встановленню», щоб не брати на себе відповідальності за якість та законність виконання робіт. В результаті непрофесійних дій таких «умільців» порушується герметичність системи газопостачання, що може спричинити вибух і пожежу.

Застерігаємо, через самовільне втручання у цілісність систем газопостачання можуть винакати смертельно небезпечні ситуації. Нагадаємо, у Луцьку 22 травня саме з цієї причини стався нещасний випадок - вибухнула газоповітряна суміш. Як повідомляло Інформаційнеагентство Волинські Новини, внаслідок лиха двоє молодих двоє чоловіків віком до 30 років отримали опіки, один дуже важкі, другий – середньої важкості.

Також є випадки коли при самовільній заміні колонок, в системи газопостачання потрапляє вода, і, як наслідок – відсутність газу в усьому будинку.

Надто небезпечним є втручання в систему димовідведення газових приладів, яке може спричинити смертельне отруєння мешканців чадним газом», - пояснює перший заступник голови правління - головний інженер Сергій Галянт.

Під час ПТО здійснюється перевірка на щільність за допомогою газу під робочим тиском приладовим методом або мильною емульсією, тобто без відключення всієї системи газопостачання Також може бути планове випробування на щільність газом або повітрям під тиском 500 мм. вод. ст. не рідше 1 разу на 3 роки одночасно з ПТО, при цьому, відповідно до технології робіт, система газопостачання будинку повинна бути відключена від газопостачання. У тих випадках, коли проводиться планове випробування системи газопостачання на щільність з припиненням газопостачання будинку, необхідною умовою є присутність мешканців усіх квартир. Про час виконання таких робіт підприємство повідомляє мешканців завчасно.

Довідка. Роботи на діючих системах газопостачання в тому числі і заміна газового обладнання - це газонебезпечні роботи, право і виконувати їх на території Волинської області має право тільки спеціалізоване підприємство ПАТ «Волиньгаз». Технічне обслуговування газопроводів і газового обладнання житлових будинків в населення ПАТ «Волиньгаз» виконує безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В.М. Борсук Показати IP 9 Вересня 2015 14:45
Через самовільне втручання у цілісність систем газопостачання можуть винакати смертельно небезпечні ситуації. На мою думку особливо це стосується багатоквартирних будинків ,де із-за якогось неродивого мешканця , може пострадати велика кількість людей які мешкають в будинку . Пропоную подати до уряду пропозицію на збільшення сум штрафів за такі дії , та за це ввести кримінальну відповідальність. !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus