USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На виборах в ОТГ на Волині - порушення в усіх громадах

18 Грудня 2016 14:42
Сьогодні відбуваються вибори голови та депутатів у трьох об'єднаних територіальних громадах - Заболоттівській (Ратнівський район), Дубівській (Ковельський район) та Павлівській (Іваничівський район), інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

У всіх трьох ОТГ зафіксовано порушення. Зокрема, за повідомленням укропівців, у селі Старий Порицьк (Павлівська ОТГ) й досі висять плакати з агітацією голосувувати за одного з кандидатів. За нашою інформацією, учора, у день тиші, схожа "агітка" була розміщена також у приміщенні Павлівської дільничної виборчої комісії. Члени ДВК зняти її відмовлялися і зробили це лише після виклику правоохоронців. До слова, такі ж "плакати" також були зафіксовані на мережах електроопор і по вулицях Павлівки.

Нагадаємо, що учора цей округ також "прочесували" невідомі у камуфляжах з написами "самооборона" та балаклавах, чинили моральний тиск на виборців.

У селі Тур (Заболоттівська ОТГ) наші журналісти попередили факти масового голосування виборців без паспортів. Людям без паспорту припинили видачу бюлетенів лише після нашого втручання. У той же час місцеві на камеру розповіли, що так голосувати без пред'явлення документів тут, - норма. Протокольно зафіксовано факт голосування сина за батька.

В с. Дубове на ДВК №070370 не було вивішено інформації щодо кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського голови.

Головою Волинського УКРОПу Вячеславом Рубльовим та нашим офіційним спостерігачем від кандидата на посаду голови ОТГ Наталії Тхоржевської було зроблено зауваження щодо порушення ЗУ "Про місцеві вибори", а саме ч. 2 ст. 13 (Виборчі комісії інформують громадян України про свій склад, місцезнаходження та режим роботи, про виборчі округи і виборчі дільниці, про основні права виборців (у тому числі про право оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій, органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, їх керівників, інших посадових та службових осіб, які обмежують або порушують виборчі права), про порядок заповнення виборчих бюлетенів, забезпечують можливість для ознайомлення виборців зі списками виборців, відомостями про кандидатів, оприлюднюють протоколи про підрахунок голосів виборців, про підсумки голосування та результати місцевих виборів, надають іншу інформацію у випадках, передбачених цим Законом.) та п.3 ч.2 ст.26 (Повноваження дільничної виборчої комісії - забезпечує можливість ознайомлення виборців з відомостями про кандидатів у депутати, зареєстрованих у відповідному виборчому окрузі, та кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости а також з рішеннями, опублікованими або оприлюдненими в інший спосіб Центральною виборчою комісією, відповідними територіальними виборчими комісіями, власними рішеннямита повідомленнями).

Станом на 11.00 члени ДВК почали розміщувати інформацію про кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського голови в приміщенні для голосування.

У селах Красноволя і Гредьки у Дубівській ОТГ також відсутня інформація про кандидатів на посади голів та депутатів. Наразі її там так і немає.

За даними громадської мережі ОПОРА, у Заболоттівській ОТГ зафіксували спостерігача від УКРОПу, у посвідченні якого зазначалося, що він поданий не від кандидата у голови чи у депутати, а від партії. Однак, у ТВК документи були надані вірні.

Зауважимо, що дані посвідчення видавалися Заболоттівською виборчою селищною комісією. Лише після наших зауважень і офіційного представника від УКРОПу у цій комісії Миколи Макарука, Заболоттівська виборча селищна комісія видала посвідчення із зазначенням усіх достовірних даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
виборець Показати IP 18 Грудня 2016 15:15
Якщо ці довбні так борються за місце біля корита на такому рівні то що говорити за вищі ранги? і ми хочемо добра? то вони намагаються всіма методами пролізти щоб потім селянам зробити благодать чи все таки собі???
а в рукопашну Показати IP 18 Грудня 2016 15:28
не пробовали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus