USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На держпідприємстві Волині людей дурить «комунальний колгосп»

13 Листопада 2013 11:39
КП «Нововолинськтеплокомуненерго» порушує правила нарахування тарифів за оплату тепла квартиронаймачам із автономними системами опалення. У такий спосіб держпідприємство ігнорує відповідні нормативні документи та роз’яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Про це йдеться у депутатському запиті до прокурора Нововолинська Олексія Решетника та Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова, який 13 листопада під час сесії Волинської облради озвучив депутат облради Олександр Пирожик.

У запиті описане звернення мешканців Нововолинська та селища Жовтневе, які обладнали свої приватизовані квартири в багатоквартирних будинках автономними системами опалення. Заявники стверджують, що КП «Нововолинськтеплокомуненерго» неправомірно нараховує їм плату за неіснуюче надходження тепла від ізольованих стояків.

Зі слів заявників, їхні намагання у цивілізований спосіб вирішити це питання викликають нерозуміння адміністрації комунального підприємства, яка ігнорує відповідні нормативні документи та роз’яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Як вбачається з відповіді, яка надійшла з профільного міністерства, нововолинським тепловикам рекомендували: у випадку виникнення спірних питань при визначенні кількості теплоти, що втрачається транзитними стояками через квартиру, укласти договір зі спеціалізованою організацією для здійснення енергоаудиту будинку та транзитних стояків зокрема.

Як стверджують заявники, цієї рекомендації Міністерства з питань ЖКГ у Нововолинську досі не виконали. Мотивація така: «Оскільки на підприємстві відсутні кошти на проведення такого роду робіт, виконати рекомендацію Міністерства немає можливості, тому ми вимушені користуватися розрахунковим методом визначення тепловтрат транзитними стояками, який наведений у проектній документації».

Таким чином, вважають заявники, у Нововолинську продовжують практикувати «комунальний колгосп», під час якого місцеві тепловики користуються застарілим розрахунковим методом визначення тепловтрат.

У своєму запиті Олександр Пирожик просить перевірити правомірності нарахувань КП «Нововолинськтеплокомуненерго» оплати за тепловіддачу транзитних стояків квартиронаймачам із автономними системами опалення, а в разі виявлення порушень – вжити невідкладних заходів задля їх усунення та недопущення подібного в майбутньому.

Втім, депутати з Партії регіонів відмовилися підтримати зазначений запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus