USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині хочуть розібратися з нечесними чорнобильцями

29 Квітня 2011 10:54
Рівень захворювання лучан, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, перевищує рівень захворювань інших категорій жителів міста в два-три рази, а в частині ендокринних захворювань – в дев’ять разів.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель 29 квітня під час засідання міськвиконкому.

Нині за словами чиновника в Луцьку на обліку перебуває 4 тисячі постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, з них 2488 – дітей ліквідаторів.
Кошель каже, що є потреба налагодити відшкодування рецептів. Деякі постраждалі не можуть отоварити рецепти ще з січня.

Окрім того, недостатнім є рівень забезпечення санітарно-курортними путівками, - повідомив Кошель.
Наприклад, якщо у 2008-2009 роках 21% дітей змогли отримати санітарно-курортне лікування, то в 2010 році всього 8% оздоровилося.

В цьому році за словами луцького міського голови Миколи Романюка волинський санаторій «Пролісок» не виграв жодного тендеру на надання путівок чорнобильцям.

Заступник голови Волинського обласного добровільного товариства «Спілка чорнобильців» Ростислав Кухтей каже, що через це чорнобильці мусять їздити у санаторії з декількома пересадками. Хоча доцільніше і комфортніше було би відвідувати волинські санаторії.

«Якщо говорити про рівень держави – то фінансування організовано незадовільно. Аби сповна забезпечити виконання усіх пільг передбачених законом, то необхідно 73 мільярда гривень, а по факту виділяється 7,3 мільярда коштів», - каже Кухтей.

Окрім цього Кухтей наполягає на проведенні розслідування щодо чорнобильців, що зловживають пільгами. Наприклад, деякі постраждалі, що живуть в Луцьку їздять в забрудненні райони, в яких приписані, аби отримали медикаменти за місцем проживання.

За словами Кухтея, в ситуації, коли така проблема виникає внаслідок того, що пільговик отримав квартиру в обласному центрі, але не здав житло в забруднених районах – повинні розслідувати правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus