USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині лише три компанії здійснюють оцінку нерухомості

7 Листопада 2013 18:41
В середньому оцінка квартири коштуватиме близько 300 гривень, приватний будинок потягне на сотню більше, - інформують Відомості.
Нагадаємо, що з 1 листопада набули чинності нові правила обов’язкової оцінки майна. Відтепер для будь яких операцій із нерухомістю спочатку необхідно здійснити експертну оцінку її вартості. При цьому здійснювати її може лише вузьке коло сертифікованих спеціалістів, а саму ціну майна вираховуватиме комп’ютерна програма.
Новий порядок оцінки майна затверджений із метою оподаткування, нарахування та сплати інших обов’язкових платежів, і регламентує його постанова Кабміну №231. Згідно з нею, нотаріус не зможе здійснити жодних дій із нерухомістю: чи то купівля-продаж, чи дарування, чи передача майна у спадщину - без звіту про оцінку майна. Крім цього, згідно з новими правилами, податок тепер сплачуватиметься саме від суми оцінної вартості майна.
У середньому оцінка квартири коштуватиме близько 300 гривень, приватний будинок потягне на сотню більше.
В Україні право здійснювати оцінку нерухомості надано приблизно двом тисячам осіб, які навчалися й отримали спеціальні сертифікати. А от на Волині оцінку для оподаткування, нарахування та сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, можуть здійснити лише три компанії.
До слова, тепер для того, щоб зробити оцінку майна, згідно з новими правилами, спершу необхідно на сайті Фонду держмайна в переліку сертифікованих оцінювачів вибрати спеціаліста, зв’язатись із ним і укласти договір оцінки.
Тепер звіт із оцінки майна вноситиметься до Єдиної бази звітів Фонду держмайна, до якого матимуть доступ і контролюючі органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1 Показати IP 7 Листопада 2013 19:21
Які три компанії? Загляньте на офіційний сайт Держреєстру, чи це журналістам важко? http://www.spfu.gov.ua/_layouts/SPFUSiteDefinition/RegisterSOD.aspx
Лапка до 1 Показати IP 7 Листопада 2013 19:41
Правило №1 для коментатора "1" - читайте статтю, де вказано: перший крок - зареєструватися на сайті Держреєстру; наступний - на тому ж сайті...чому так лінь це зробити читачеві, все треба розжувати! От дай лишень когось повчити...
Лучанка до Лапка Показати IP 8 Листопада 2013 08:12
І де там про реєстрацію? Навіщо від себе вигадувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus