USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині порушують права соціально незахищених дітей

8 Січня 2013 18:01
Щодо працівників органів опіки та піклування про дітей соціально незахищеної категорії порушили кримінальну справу. У їх роботі виявили безліч «прогалин».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури в області.

Органи прокуратури області провели перевірки на додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладами для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, законодавства, спрямованого на захист житлових та майнових прав соціально незахищеної категорії дітей.

Виявили, що органи опіки та піклування не у повній мірі виконують обов'язки щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, не завжди з'ясовують наявність у таких дітей житла та майна, не забезпечують його закріплення та збереження за дітьми тощо.

Прокуратура Іваничівського району при перевірці у службі у справах дітей Іваничівської районної державної адміністрації встановила, що в окремих особових справах дітей були відсутні акти опису житла та майна, рішення про призначення опіки над майном, акти прийому-передачі. Такі ж порушення виявлялись Любомльським міжрайонним прокурором, прокурорами Горохівського, Камінь-Каширського та Старовижівського районів.

Непоодинокі порушення виявили і пд час перевірок з питань виконання повноважень службами у справах дітей щодо захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на належні умови утримання та виховання у сім'ях.

Так, працівники служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації не проводили перевірки щодо умов утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім'ях опікунів, піклувальників, дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях.

Виявили також порушення вимог закону щодо надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які досягли повноліття.

Мають місце факти порушення вимог закону щодо проведення виплат щомісячної компенсації на безоплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, у Луцьку заборгованість із виплати такої компенсації становила 35 тисяч гривень. Погасили її лише за результатами розгляду подання, внесеного прокурором міста Луцькому міському голові.

За поданнями Володимир-Волинського міжрайонного прокурора, внесеними з аналогічних підстав у Володимир-Волинську районну державну адміністрацію та Володимир-Волинську міську раду, виплатили 112 тисяч гривень вищевказаної компенсації.

За результатами перевірок порушили 2 кримінальні справи, пред'явили 5 позовів, внесли 36 подань, принесли 27 протестів. До відповідальності притягнули 30 посадових осіб, поновили права 1350 дітей, в інтересах соціально незахищеної категорії дітей відшкодували 305 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 9 Січня 2013 09:21
Оце так працюють наші служби- це нікому не поьтрібні структури, які тільки викачують гроші, а їх не цікавить нічого.Дякуємо прокурорам,що вникли у цю корупційну структуру і хоч трішки налякали,бо надалі вони будуть робити це ж саме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus