USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині прокурори забирають дитячі садки під свої розкішні офіси

31 Серпня 2013 15:07
Із трьох десятків питань, що їх розглянула 30 серпня сесія Нововолинської міськради, найпікантнішим було «прокурорське». Про це пише місцеве видання «Проновік».

Три місяці тому прокурор міста Олексій Решетник звернувся до депутатів із клопотанням про передачу приміщення по вулиці Маяковського, 19 із комунальної власності в державну – до оперативного управління Генпрокуратури, йдеться у повідомленні.

Усе б нічого, та це ж колишній дитячий садок, у якому комфортно облаштувалася прокуратура. Правоохоронці перебралися туди ще за часів прокурорства Олександра Сліпчука. Зробили силами та коштом підприємців капітальний євроремонт і сплачували за оренду аж 1 гривню на рік.

Кожен працівник у цій просторій будівлі має окремий кабінет. На першому поверсі зробили службові квартири, де мешкають дві сім’ї. Довкола – велика земельна ділянка, обнесена гарним металевим парканом.

Здавалося б, від добра добра не шукають! Але нововолинська прокуратура на досягнутому не зупиняється. Вирішила забрати у міста двоповерховий особняк під досить-таки надуманим приводом. Мерія, бач, не вправі виділяти бюджетні кошти на ремонт, заміну вікон тощо у відомчому приміщенні. А Генпрокуратура не може фінансувати подальше покращення інтер’єрів екс-садка, бо будівля, бач, комунальна…

Пояснення пана Решетника на сесії виглядали дуже непереконливо, та хто ж наважиться відмовити прокурору?.. Сіпнулися було представники «Свободи» – згадали недоречно про розкішний центр зайнятості в Іваничах, закликали прокурора поцікавитися, звідки у районної біржі такі кошти.

Однак нововолинський прокурор може перевірити хіба що нововолинський центр зайнятості, який теж розмістився в колишньому дитсадку (у провулку Поштовому). І теж тішить око євроремонтом.

Раніше в нашому шахтарському місті і селищі Жовтневому було 19 дитячих садків. Лишилося 9.
Два садочки віддали під технікум (коледж). Один – під міжшкільний навчальний комбінат (нині стоїть пусткою, руйнується).
Ну, а в інших вивільнених будівлях оселилися з усіма вигодами податкова інспекція, суд, центр зайнятості, автошкола, прокуратура…

ЧИТАТИ ЩЕ: СТОГОНИ БАБУСЬ І ПІДПРИЄМЦІВ ЗАМІНИТЬ ДИТЯЧИЙ СМІХ

Поза сумнівом, передача міського комунального майна в державну власність триватиме. Свого не упустять ані суд, ані податкова, ні «біржа». І важко уявити, що котрусь із цих оборудок опротестує прокурор. Адже його відомство саме отримало від мерії надурняк ошатну двоповерхівку в центрі міста!
У Генпрокуратурі за таку спритність пана Решітника і похвалять, і заохотять. Може, на ще багатші села переведуть…

А що закон забороняє забирати у громади приміщення дитсадків і вимагає використовувати вивільнені площі «виключно для роботи з дітьми», то хто там зважатиме на той закон? Ну, не міськрада ж, де всі хочуть дружити з прокурором.
І вже тим більше – не прокурор міста чи прокурор області. У цій структурі свій інтерес пильнують не по-дитячому…

Довідка.
Закон про дошкільну освіту, стаття 16. Створення, реорганізація та ліквідація дошкільного навчального закладу:
1. Створення, реорганізація і ліквідація дошкільних навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форми
власності здійснюються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів…
5. Вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми.
Майно, яке є державною або комунальною власністю (земельні ділянки, будівлі, споруди, обладнання тощо), придбання чи відокремлення якого призначене для здобуття дітьми дошкільної освіти, використовується виключно із зазначеною метою.
6. Засновник (власник) державного чи комунального дошкільного навчального закладу не має права безпідставно ліквідувати його, зменшувати в ньому площу території, кількість груп, а також здавати в оренду приміщення (будівлі).
Реорганізація або ліквідація діючих комунальних дошкільних навчальних закладів… допускається лише за згодою
територіальної громади (загальних зборів) села, селища, міста або на підставі результатів місцевого референдуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 31 Серпня 2013 15:37
Чому ніхто не цікавиться дитсадком у Луцьку на Ківерцівській,який приХватизував бувший працівник прокуратури ?
Болодя до дідо Показати IP 1 Вересня 2013 10:58
а конкретніше, хто, що...
свояк володимирський Показати IP 31 Серпня 2013 15:59
А Володимиром - Волинським чому ніхто не цікавиться. Так там вся земля дитсадків віддана під пбудівництво розкішних особняків в яких живуть місцеві олігархи - друзі володир -волинського міського голови Петра Саганюка
Штефан, Луцьк Показати IP 31 Серпня 2013 16:34
Окрім передачі дитсадка прокуратурі, у Нововолинську продають землю діючих ДДУ - дитсадок № 1, що по вул. Маяковського, 14. Це корупція.
Проновік Показати IP 31 Серпня 2013 17:40
Шановні дідо і свояк володимирський! Ворушіть своїх місцевих журналістів. Нашого допитливого Проновіка на всіх прокурорів і їхні оборудки не вистачить.)
111 Показати IP 31 Серпня 2013 18:57
Льоша Решетник ще та нерпа, криша в нього потужна, той керує.
Цікаво, цікаво до 111 Показати IP 31 Серпня 2013 23:59
А яка у нього "криша"?
...чех... Показати IP 31 Серпня 2013 23:42
..а ти, журналіст... на них, таких поганих, в суд подай....мол,як так може бути...це ж не не по закону?...
...чеху... до ...чех... Показати IP 1 Вересня 2013 00:02
Слушна пропозиція! Треба подумати. А давай-но разом на них у суд подамо.
нововолинець Показати IP 1 Вересня 2013 09:44
Правильно депутат Самков та спілььна думка закликали не віддавати той садочок, а прокуратура моглаб й побудувати.
Олександр Показати IP 2 Вересня 2013 11:28
На вул. Ківерцівській у Луцьку колишній садок № 20, на території якого побудувався колишній прокурор міста Луцька, а нині працівник обласної прокуратури Чернота Р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus