USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині прийомні батьки відмовились від дитини

7 Жовтня 2013 11:52
Безпрецедентний випадок стався у Нововолинську. На засіданні виконкому міської ради було вирішено закрити прийомну сім'ю, що її створило подружжя наприкінці 2011-го року. Маючи трьох своїх дітей, воно прихистило 12-річного сироту. Про це пише «Волинь-нова».

Попри позитивний мікроклімат у родині, належні умови для навчання, розвитку та відпочинку, в школі дитина поводилася незадовільно, постійно залишала домівку. Після чергової такої витівки хлопця влаштували в обласний центр соціально-психологічної реабілітації в Ковелі, однак і там він не затримався. Працівники вкотре доправили його до прийомних батьків у шахтарське місто. І вже невдовзі хлопець знову втік із дому. Не допомагали й бесіди з методистами та психологами, їхні консультації.

Зневірившись у тому, що хлопця можна виправити, подружжя написало відповідну заяву, в якій зазначило: «Просимо закрити прийомну сім'ю не через небажання виховувати прийомну дитину, а через те, що самовільне відлучення хлопця з дому і мандрівки по області ставлять під загрозу його життя і здоров'я». На сьогодні малолітній перебуває в притулку для дітей у Рожищі.

ЧИТАТИ ЩЕ: СІМЕЙНИЙ ДИВОСВІТ У ЛУЦЬКУ: ІСТОРІЇ СІМЕЙ З УСИНОВЛЕНИМИ ДІТЬМИ.ФОТО
Довідка. Українці почали частіше всиновлювати дітей, які старші 5 років. Ще 7 років тому 90% національних усиновлювачів були зорієнтовані виключно на усиновлення новонароджених, однак сьогодні усиновлення п'ятирічної дитини є звичайним для України явищем. Також українці також почали усиновлювати дітей, старших 7 років та дітей з особливими потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus