USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині розпочалися жнива

10 Липня 2013 14:27
Зібрати понад 26 тисяч тонн зерна запланували сільськогосподарські підприємства Ковельського району у 2013 році.

Про це повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Для досягнення цих показників в минулому році під урожай 2013 року сільськогосподарськими підприємствами району посіяли озимі зернові культури на площі – 5,7 тисячі гектарів, у тому числі озимої пшениці – 3 тисячі гектарів, озимого жита - 2,6 тисячі гектарів, озимого ячменю – 0,1 тисячі гектара.

Крім того, посіяли 2,4 тисячі гектарів озимого ріпаку та інших культур. Посів провели протравленим насінням із внесенням мінеральних добрив.

З метою виконання прогнозованих показників на 2013 рік, спеціалісти управління агропромислового розвитку райдержадміністрації провели із сільгосптоваровиробниками відповідну організаційну роботу по забезпеченню своєчасної підготовки матеріально-технічної бази підприємств до проведення жнивної кампанії 2013 року.

Також розробили робочий план на проведення жнивної компанії та вжили заходи з підготовки зернотоків, зерноочисних машин та сушильного обладнання до приймання та післязбиральної доробки зерна.

На період жнив агроформування планують задіяти 174 зернозбиральних комбайнів, 48 прес-підбирачів, 38 стогокладів, та 64 одиниці зерноочисної техніки різних модифікацій. Навантаження на зернозбиральний комбайн на період збирання ранніх культур складає 58 гектарів.

На проведення жнив поточного року господарствами району використають приблизно 300 тонн дизельного палива та 50 тонн бензину.

За станом на 10 липня господарствами Ковельського району обмолочили озимий ячмінь на площі 93 гектара, намолочили 266 тонн зерна, середня врожайність 28,6 центнерів на гектар.

Найвищої врожайності досягнули в СТзОВ «Облапське» – 37 центнерів на гектар. Завдяки сприятливим погоднім умовам першими до збирання озимого ріпаку приступили СТзОВ «Відродження Волині», СТзОВ «Облапське».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus