USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині збудували лісову дорогу за 1,5 мільйона

14 Жовтня 2013 17:24
У лісових масивах державного підприємства «Камінь-Каширське ЛГ» урочисто перерізали стрічку, відкривши новозбудовану лісову дорогу «Карпилівка – Верхи» протяжністю 7,5 кілометра сьогодні, 14 жовтня.
2,5 кілометра з них облаштовані щебеневим покриттям, решта – покращене покриття з місцевого матеріалу.
Дорога має як економічне, лісогосподарське, протипожежне так і соціальне значення. Вона дала вільний доступ до деревини (приблизно 40 тисяч кубометрів), яку раніше у весняно-осінній період дістати було неможливо.
Щодо соціального спрямування, то нова лісова дорога скоротила відстань від с. Карпилівка до села Верхи більше ніж на 20 кілометрів. А також дала можливість сполучення села Верхи із обласною дорогою «Ковель – Камінь-Каширський».
На будівництво лісової дороги використали понад 1,5 мільйона гривень.
Також біля дороги лісівники облаштували 2 новенькі рекреаційні пункти.
Довідка.
Обсяги будівництва, ремонту та реконструкції лісових автомобільних доріг цього року складають 100 кілометрів. У тому числі 70 кілометрів доріг І-ІІ типу з твердим покриттям та 30 кілометрів доріг ІІІ типу з ґрунтовим покриттям.
Загалом, у 2013 році уже збудовано більше 65 кілометрів дорожнього полотна.
Безпосередньо біля об’єктів будівництва облаштували більше десятка піщаних кар’єрів.
У лісогосподарських підприємствах ВОУЛМГ створено спеціалізовані дорожні бригади, якими використовується придбана дорожньо-будівельна техніка, що працює на об’єктах. Це бульдозери Катерпілер (Cat D6NXL), екскаватори (JSB JS 220), потужні вантажівки, дорожні катки. Механізми оснащені GPS-трекерами, які поєднують у собі контрольні функції щодо місця перебування техніки, витрати палива, кількості відпрацьованих мотогодин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus