USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ніфонт і Катерина Ващук обійшли Володимира Лиса

3 Вересня 2013 13:44
Владика Ніфонт та народний депутат Катерина Ващук отримали звання почесного громадянина Волині. За це 3 вересня проголосували з 64 депутатів обласної ради.
Проте перед голосуванням кандидатуру Катерини Ващук жваво обговорили.

Депутат Валентина Блінова обурилася, чому немає у списку подань ім’я волинського письменника Володимира Лиса.

«Я не розумію, як може бути у списку почесних громадян Волині Катерина Ващук. Цим самим ми знецінимо це звання. Вона голосувала за мовний закон «Ківалова-Колісниченка». Факт – є факт. Я вимагаю, щоб кандидатуру Володимира Лиса внесли у цей список. Поставили на голосування. А за дві попередні кандидатури голосувати окремо», - зазначила Валентина Блінова.

Натомість депутат Олександр Свирида зауважив: «Я дивлюся на цей список і мені не соромно. Про Ващук, вона довірила свою карточку і нею проголосували. Це плямка в її біографії. Але вона стільки каденцій відстоювала інтереси Волинської громади. Можливо на це треба звернути основну увагу».

Також Пан Свирида запропонував наступного року внести кандидатури на звання почесного громадянина Волині – владики Михаїла та голови обласної ради першого демократичного скликання Володимира Блаженчука.

«Коштів в область привезено Катериною Ващук найбільше зі всіх депутатів», - став на захист Катерини Тимофіївни голова облради Володимир Войтович.

«Я не знаю жодного волинянина, якому би відмовила Катерина Ващук, вона не пропустила жодного, − зазначив депутат Борис Загрева, − щодо владики Ніфонта – без заперечень. Але наступного року обов’язково підтримати владику Михаїла».

«Ніфонт і Ващук заслуговують на це звання більше, ніж Карл Герман Крог, за якого ми голосували декілька років тому», − зазначив депутат Віктор Шумський.

«Як буде відчувати себе людина, за яку голосують проти, вона побачить, чи прочитає стінограму. Я б закликав колег прийняти зважене рішення при голосуванні, щоб нікого не образити», − додав депутат Сергій Слабенко.

«А сама Катерина Ващук знає, що ми зараз її обговорюємо? Було б гарно, якби Катерина Ващук зараз зателефонувала і відмовилася. Це було б скромно», − висловився депутат Богдан Дівнич.

«Коли ми голосували за попередніх почесних громадян, не було дискусії. Ми доходили консенсусу. Не можна сплутувати в одному рішенні духовні і політичні постаті», − резюмував депутат Олександр Пирожик.

Незважаючи на вимогу опозиційних фракцій на передбачену законодавством перерву, Володимир Войтович поставив питання про присвоєння звання Почесний громадянин Волині на голосування. Його підтримали 43 депутати.

Уже під час оголошення перерви лунали вигуки «Ганьба голові обласної ради».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 3 Вересня 2013 14:13
Це справді ганьба. Представникові іноземної церкви,яка замішина у злочинах проти України, та бувшій комуністичній партноменклатурі,яка замішана у розвалі колгоспів. Недаром слово "полішук" має негативне значення.
НЕлучани до лучани Показати IP 3 Вересня 2013 19:34
лучанино, ти як хвора на голову людина, неадекват, а може ти й сам сподвижник агент АНТОНОВА(Філарета) який розколов православну церкву , як іуда за 30 срібників продав Христа. Поглянь, що з тобою відбувається, ти гниєш з середини, в душі людиноненавистний перевертень, а ззовні деспот, "звір" в людській подобі.
zbbas Показати IP 3 Вересня 2013 14:35
Раніше коли давали звання дійсно достойним була б ганьба. А зараз вони як в дитячому садочку обвішуються регаліями - народні, заслужені, почесні.... Не переймайтесь... За кілька років це блазнювання відійде у вічність
депутат Показати IP 3 Вересня 2013 15:06
Українські нагороди - це суцільна ганьба. Все знівельовано до нуля. Злодій Шумик, який читає, ворушачи губами, Ніфонт, який називає українську церкву КП хлівом... Хто на черзі? Очевидно, зрадники-депутати, які перебігли в фракцію до Клімчука? Достойні нагороди!
метереолог Показати IP 3 Вересня 2013 15:09
Лису ще років 20-ть про погоду треба брехати, то дадуть паперового мендаля, намальованого від руки. Чи картопляного.
Знаючий Показати IP 3 Вересня 2013 15:20
Дивіться списки хто За там і побачите колишніз комуністів і ЗаЄдУстів, котрі сьогдні бютівці - собаки жіночої статі!
Горохівчанин Показати IP 3 Вересня 2013 15:37
Лис справді працює на волинян і є їх часткою, а Ващук останки свого комсомольсько-волинського духу продала ПеРдунам і на Волинь їздить, коли пахне грошима. Ганьба ВолиньЗраді!
Вася Показати IP 3 Вересня 2013 16:52
Олексій Шумик як і Ніфонт високопорядні люди і обливати іх брудом негарно.
кгб Показати IP 3 Вересня 2013 19:04
для роздумів тим, хто всіх підряд завжди хає. як правило, така людина на сьому світі тільки себе ангелом вважає, тому не дивно, що в неї стільки жовчі. але це теж вчинок чи позиція. а хороших людей на волині теж багато, навіть якщо вони в тій церкві, куди все життя іхні батьки і діди ходили, навіть якщо вони і колишні партійні. справа зовсім в іншому - що в тебе в грудях справа - це головне. а ляпалу чистого місця на "вн" вистачає. тренеруйте свої звивини...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus