USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новозбудований храм освятили у Луцькому районі. ФОТО

12 Листопада 2013 18:09
Новозбудований храм Великомученика Димитрія Солунського в селі Гать Луцького районного деканату освятив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.
Зі слів настоятеля парафії священика Романа Войнаровича, церкву споруджували шість з половиною років. Зараз у ній лише іконостас незакінчений, але вже й він на стадії завершення.
Із владикою служили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, отець Роман, інше місцеве духовенство, а також із Ківерецького та Горохівського благочинь.
У проповіді архіпастир зупинив увагу на важливості будування нових Господніх домів, бо цього «хоче наша душа, не від нашої гордості, а від нашої духовної потреби», на важливості храму для духовного розвитку православного християнина. Підкреслив суть храму: «Це наш символ, це наше місце спасіння, це наша душа».
Також митрополит вручив благословенні грамоти основним жертводавцям: Петрові Левчинському, Валентині Здрилюк, Тарасові Максимчуку, Андрієві Горелюку, Любові Климук, Ніні Поровчук та Юрію Грицанові.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus