USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Обличчя плавиться під маскою». Сім портретів медиків, які борються з COVID-19, не шкодуючи сил

24 Березня 2020 20:59
Медичні працівники з усього світу показують наслідки багатогодинних робочих змін через пандемію коронавірусу.

НВ зібрав сім портретів медиків, які працюють, не шкодуючи сил.

1. Нікола Сгарбі. Модена, Італія

«Я не люблю селфі. Вчора я зробив це фото після 13 годин в реанімації після зняття всіх моїх захисних пристроїв. Я не відчуваю себе героєм. Я звичайна людина, яка любить свою роботу і яка тепер більше, ніж будь-коли, пишається тим, що робить це», – пише медик на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі для CNN він розповів, що буде показувати це фото своїй однорічній доньці, коли вона виросте.
2. Алесса Бонарі. Гроссето, Італія

Я медсестра, і зараз я стикаюся з цією невідкладної медичної роботою. Я теж боюся, але не збираюся ходити по магазинах, я боюся йти на роботу. Я боюся, тому що маска може погано прилипати до обличчя, або я випадково доторкнувся до себе брудними рукавичками, або, можливо, лінзи окулярів не у повному обсязі закривають мої очі, і щось могло пройти.

Я фізично втомилася, тому що захисні пристрої погані, лабораторний халат змушує вас потіти, і, одягнувшись, я більше не можу ходити до вбиральні або пити шість годин. Я психологічно втомилася, як і всі мої колеги, які були в однаковому стані протягом декількох тижнів, але це не завадить нам виконувати свою роботу, як ми завжди це робили. Я буду продовжувати піклуватися про своїх пацієнтів, бо я пишаюся і люблю свою роботу. Всіх, хто читає цей пост, я прошу не саботувати зусилля, які ми докладаємо, бути самовідданими, залишатися вдома і таким чином захищати тих, хто найбільш вразливий. Ми, молоді люди, не застраховані від коронавірусу, ми теж можемо захворіти. Я не можу дозволити собі розкіш повернутися додому на карантин, я повинна йти на роботу і робити свою справу. Ви робіть свою, я прошу вас, будь ласка.3. Наталі Сільві. Лондон, Велика Британія

Це обличчя людини, яка тільки що провела дев'ять годин в особистому захисному спорядженні, коли переміщувала тяжкохворих COVID-19 пацієнтів по Лондону.

Я відчуваю себе розбитою – і ми тільки на старті. Я прошу людей, будь ласка, дотримуйтесь соціальної дистанції і самоізоляції.
4. Сабіна Маодді. Кальярі, Італія

Це не фотошоп. Це те, що відбувається з тобою, коли ти залишаєшся багато годин в масці, окулярах, повному костюмі. Не скаржтеся, якщо потрібно бути закритими в будинку. Будь-яка недбалість має занадто високу ціна, яку ми всі повинні платити. Використовуйте свій мозок. Подумайте про своїх близьких, всіх людей, які піклуються про тих, хто хворий!
5. Індіана, США

Ось як ти виглядаєш після того, як весь день носиш маску N95. Нам нічого не вистачає. Зараз нам потрібен Берні Санденс, як ніколи. Допоможіть нам, а ми допоможемо вам.
6. Мартіна Бенедетті. Маса, Італія

Жарко, задушливо, відчуття задишки, краплі поту, що падають з обличчя, яке «плавиться» під маскою FP3, пластикові окуляри, козирок, кепка. Загорнута у водонепроникний плащ, який може бути на два розміри більший, бо твого немає. Під цими шарами тіло, яке має рухатися, повинно бути швидким і швидко здійснити екстрені маневри. «Пацієнт має бути інтубований». Біжи, продовжуй потіти, готуй ліки з двома парами рукавичок, які обмежують твої звичайні рухи рук. Знову і знову після всіх годин, що ти не можеш дихати, ти не можеш пити, ти не можеш відпочивати, ти не можеш ходити в туалет.

Ви повинні постійно повторювати, що ви більше не можете торкатися своєї голови, якщо резинка для волосся тисне, якщо у вас свербить ніс, якщо вам нестерпно дихати в масці. Ви продовжуєте це робити знову і знову, щоб закінчити свою роботу.
7. Ухань, Китай

Портрети китайських медпрацівниць зі слідами від масок на обличчі почали поширювати в соцмережах ще від початку епідемії коронавірусу, коли в Китаї спостерігалося найбільше число заражених і загиблих.

Тоді медики безперервно перебували на роботі. Багато працівників лікарень були настільки виснажені, що часто закінчували день, засинаючи на лікарняних стільцях і на підлозі, перш ніж почати нову зміну, пише Dailymail.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
волинянин Показати IP 24 Березня 2020 21:20
А у нас герої лише вояки, навіть ті, яких переміг зелений змій.....
boss до волинянин Показати IP 24 Березня 2020 21:51
пий бояришнік і вали за поребрик, довбень
Анонім до boss Показати IP 24 Березня 2020 22:20
викинь з голови парєбрік і може тебе відпустить.
скептик Показати IP 24 Березня 2020 21:28
це не засоби захисту, а інструменти для катувань
Лучанка Показати IP 24 Березня 2020 22:17
Мені соромно,що є в Україні,на жаль,більшість таких «волинянинів»,які недооцінюють роботу наших медиків...У нас герої лікарі та медсестри інтенсивної терапії міської лікарні,які 24години в сутки борються за наше життя за мізерну зарплату,не чекаючи подяки ні від кого,а в кінці робочої зміни з втомленими обличчями повертаються до своїх рідних в глибині душі щасливі,бо врятували ще одне життя...Низький уклін Вам і щира подяка,що Ви в нас є!
bo ssu Показати IP 25 Березня 2020 07:29
Спочатку кастрюльку поміняй на друшляк, побачиш більше світу! А наші медики теж можуть бути героями. Влада багато років розколювала суспільство на хворих і на хапуг-лікарів, а недавно і самих лікарів розділили на сорти : сімейних із зарплатою до 20 тисяч і решту по 5 тисяч.
я Показати IP 25 Березня 2020 12:49
Є лікарі від Бога...., а є лікарі - не дай Бог....Все залежить від людини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus