USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Оптимізація: у Володимир-Волинському районі закриють школу

5 Травня 2017 11:58
Новий навчальний рік для учнів Амбуківської школи розпочнеться в новому навчальному закладі Володимир-Волинського району. Саму ж школу в Амбукові планують закрити.

Про це стало відомо під час чергової сесії Устилузької міської ради, - пише ВолодимирМедіа.

Про закриття Амбуківської школи почали говорити ще у минулому році, проте батьки учнів якось впросили представників влади і навчальний заклад працював. Хоча й опалювався за кошт батьків. Окрім того, в школі відсутній комп’ютерний клас, спортзал, одним словом, немає належних умов для повноцінного здобуття учнями знань.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА МЕЖІ ЗАКРИТТЯ: У ВОЛИНСЬКИХ СЕЛАХ ЛЮДИ ПРОСЯТЬ ЗБЕРЕГТИ ШКОЛИ

Та й затрати на одного учня, як зазначив голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук на сесії міської ради, становлять 27 тисяч гривень при розрахунковому показнику у 8-9 тисяч.

Перед сесією Устилузький міський голова вкотре зустрічався із батьками тих 7 дітей, які навчаються в школі, пояснив ситуацію та повідомив, що дітей доставлятиме до Лудинської ЗОШ або шкільний автобус, якого, на умовах співфінансування, обіцяє придбати Волинська ОДА, або ж узгодять графік руху із перевізником. Крім того, цьогоріч планується відремонтувати дорогу до Лудина, тобто усе робиться для того, аби нічого не заважало діткам здобувати знання.

Зважаючи на це, депутати підтримали рішення і вже з нового навчального року дітей довозитимуть до Лудинського навчального закладу. Єдине, на чому загострили депутати увагу, це на збереженні самого приміщення школи. А то може згодом бути так, як із Амбуківською заставою, яку практично рознесли по цеглині.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в районах триває роз’яснювальна робота щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, реорганізації малочисельних шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus