USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам'яті «Небесній сотні»

8 Червня 2014 18:18
Пам’ятники «Небесній сотні» продовжують з’являтися в різних куточках України.

Поки у соціальних мережах активно обговорюють майбутній меморіал загиблим у Києві, протягом кількох останніх місяців у різних містах України з’явилося чимало імпровізованих монументів на честь людей, які віддали своє життя на Майдані.

Як правило, їх будівництво відбувається за кошти місцевої громади, а на їх втілення в життя потрібно від кількох тижнів до місяця.

Декілька із них:

Пам'ятник герою «Небесної сотні», зокрема встановили в Тернополі.

Перед днем, коли застреленому на Майдані Незалежності Назару Войтовичу мало виповнитися 18 років, у селі Травневому на імпровізованому кургані встановили хрест із українським гербом.

Місцева школа, де вчився хлопець, тепер носить його ім'я, а на вході до будівлі з'явився барельєф із зображенням юного героя.


У кінці травня у містечку Самбір на Львівщині відкрили пам'ятник героям Небесної сотні. Триметрову гранітну плити з Архангелом Михаїлом й іменами загиблих розташували на найбільшій площі міста. Усі гроші на встановлення пам'ятника зібрала місцева громада.


У травні в райцентрі Комінтернівське (Одеська область) теж відкрили пам'ятник "Небесної сотні".

Півтораметровий пам'ятник з ангелом і ступенями в небо встановлений на центральній площі райцентру. Він виконаний з чорного та сірого мармуру і став частиною меморіалу жертвам Голодомору та політичних репресій , відкритого в селищі Комінтернівське в 2007 році.

Як про "скромний, лаконічний, але – душевний" говорить про пам'ятний знак депутат Комінтернівської райради Людмила Прокопечко.

З її слів, ідея увічнити в Одеській області "Небесну сотню" монументом із написом "Герої не вмирають", була втілена в життя всього за місяць. Грошима на створення пам'ятника допомогли активісти - громадські, а також меценати.


30 травня, в столиці біля Оболонської райради було в також встановили пам’ятник загиблим на Майдані жителям району.

На ньому викарбувані імена трьох героїв Небесної сотні. Це 40-річний майстер та фотограф-аматор Володимир Мельничук, 22-річний студент КНУБА Олександр Плеханов та 44-річний активіст Самооборони Сергій Шаповал.

Всі вони загинули 18-20 лютого від вогнепальних поранень.


Але найперше честь загиблих героїв на Майдані увіковічнили в Дніпропетровську. Так, у квітні у місті звели імпровізований пам’ятник героям "Небесної Сотні".

Спочатку його встановили на п’єдесталі, де раніше стояв монумент Леніна, а згодом перенесли ближче до приміщення ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 19:14
коментар було видалено
777 до Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 19:18
ПНХ, троль
Згоден до Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 19:36
Згоден...
віра Показати IP 8 Червня 2014 19:56
Тролі противні, вже заткніться
п Показати IP 8 Червня 2014 20:12
Сотни больных с открытой формой туберкулёза срочно выписали из стационаров по распоряжению Киева
мніх до п Показати IP 8 Червня 2014 20:18
ЩЕЗНИ КАЦАПСЬКА РОЗСАДА. і СВ. ТРІЙЦІ НЕ БОЇТЕСЬ. ГРІШНО ПРАЦЮВАТИ ЗА З0 СРІБНЯКІВ ВІД ФСБ У ТАКЕ СВЯТО.
Дончанин до мніх Показати IP 8 Червня 2014 20:27
Жители Славянска, точнее говоря женщины и дети Славянска, УЖЕ назвали этот день КРОВАВОЙ ТРОИЦЕЙ. Так что по поводу греха ты обращаешься не по тому адресу.
Джулія до Дончанин Показати IP 8 Червня 2014 21:25
Щось забагато у Слов'янську тролів, до болю на Вас схожих. В Рашку! Там свою демагогію розводити будете. Недовго, щоправда :-)
Дончанин Показати IP 8 Червня 2014 20:43
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus