USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пам’ятка для переселенців на Волині

6 Серпня 2014 14:03
Мешканці Сходу України, які через воєнні дії вирішили покинути рідні домівки й переїхати на тимчасове проживання на Волинь, повинні знати кілька правил поведінки, щоб убезпечити себе від курйозів, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

1. Після залишення зони АТО та визначення подальшого місця перебування, вам необхідно у триденний термін звернутись до найближчого закладу охорони здоров᾽я з метою прикріплення та можливості отримання невідкладної первинної медичної допомоги.

2. Якщо у вашій сім’ї очікується народження дитини, вам необхідно дізнатися про найближчий заклад охорони здоров᾽я (жіноча консультація, пологовий стаціонар тощо) та в перші дні навідатись до них.

3. Якщо у вас, або одного із членів сім’ї, під час переміщення на іншу територію спостерігаються тривожні симптоми порушення здоров᾽я (запаморочення, судоми, блювота, різке підвищення температури тіла до 38 градусів, порушення серцевого ритму, задуха, різке підвищення або зниження артеріального тиску тощо), необхідно негайно зателефонувати на номер 103 та викликати екстрену (швидку) медичну допомогу.

4. Якщо ви або один із членів вашої родини має тяжкі хронічні захворювання та постійно потребуєте медикаментозного забезпечення, яке раніше отримували за рахунок коштів Державного бюджету та державних програм, під час обрання майбутнього тимчасового помешкання вам необхідно отримати інформацію про найближчі заклади охорони здоров᾽я, де ви можете отримати таку допомогу.

5. Якщо у вас виникли будь-які проблеми з отриманням необхідної інформації або в організації медичної допомоги для вас або одного із членів сім’ї, просимо негайно повідомити на гарячу лінію за телефоном 0-800-801-333, або отримати необхідну інформацію за інтернет-адресою: www.moz.gov.ua (банер «Важлива інформація для осіб, вимушених залишати свої оселі»).

З району проведення АТО до інших регіонів загалом переселено 67 тис. 358 осіб. Про це повідомив керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький, передає УНН.

Зокрема, зі Сходу було переселено 23 тис. 578 дітей, 8 тис. 506 інвалідів та осіб похилого віку. Також, В.Стоєцький відзначив, що хвиля переселення людей зі Сходу має тенденцію до збільшення.

Збільшення кількості переселенців очікують і на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
І Показати IP 6 Серпня 2014 16:33
пункт №6.Мордовороти,яким від 18 і до 60 років в обов'язковому порядку повинні в триденний термін стати на військовий облік з подальшою відправкою в зону АТО.Невиконання цього пункту тягне на кримінал не менше 10-ти років.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 17:21
Треба ставити пунктом1!!!
І до Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 17:33
Згідний,не хотів автора статті поправляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus