USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пентагон: США ніколи не погодяться з ядерним статусом КНДР

29 Жовтня 2017 08:00
Загроза ядерної атаки з боку Північної Кореї посилюється, заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час свого візиту до Сеула, інформує ВВС Україна.

При цьому він застеріг, що КНДР зустрінеться із "масивною військовою відповіддю", якщо застосує ядерну зброю.

"Північна Корея посилила загрозу, яку вона становить для своїх сусідів і світові, через незаконні і непотрібні ракетні програми і програми ядерної зброї", - заявив пан Меттіс.

За його словами, Пхеньян поводиться "поза законом", і відтак співпраця у галузі безпеки між США і Південною Кореєю стала "знову нагальною".

Меттіс додав, що Вашингтон не зможе прийняти ядерного статусу Північної Кореї.

Міністр оборони США перебуває у Сеулі на щорічних переговорах із питань безпеки.

У листопаді у рамках його азійського туру у президента США Дональда Трампа також запланована поїздка до Південної Кореї.

Минулого місяця Північна Корея провела своє шосте ядерне випробування - найбільше до цього часу. За оцінками, бомба мала силу від 50 до 120 кілотонн - при тому, що вибуховий пристрій у 50 кілотонн утричі більший від того, який скинули на Хіросіму у 1945 році.

У серпні та вересні КНДР також провела кілька ракетних випробувань, випустивши балістичні ракети над Японією.

У відповідь на активізацію з боку північного сусіда Південна Корея прискорила розгортання американської системи протиповітряної оборони THAAD.

Раніше цього місяця США і Південна Корея також почали спільні військові навчання у водах довкола Корейського півострову, які також розлютили Пхеньян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 29 Жовтня 2017 08:52
За корейським Хомяком стоїть ще один хомяк Путін і уся його країна ідіотів роССія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus