USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мешканці села поблизу Луцька «прикуті» інфраструктурою

7 Квітня 2015 13:21
Мешканці волинського села, неподалік від обласного центру, не мають ні школи, ні дошкільного навчального закладу. Доїхати в місто на роботу - теж складно, адже перевізники відмовляються працювати через погану дорогу.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика вчора, 6-го квітня.

Мешканці села Сапогове Прилуцької сільради Ківерцівського району розповідають, що їхній населений пункт розвивається, є багато молодих сімей, втім, жителі обмежені у своїх правах і свободах.

«Село розбудовується, а в нас ні школи, ні садочка немає. Є багато молодих сімей, нам треба в Луцьк і Ківерці на роботу добиратися. Втім перевізники кажуть, що маршрутки поламалися – так вони відмовляються від рейсів, нарікаючи на жахливе дорожнє покриття. Після того, як ми до вас зверталися попереднього разу, то дорожники зробили грейдерування автошляху й замостили щебенем дві ями. А, відповідаючи на наш запит, поінформували, що засипали всю дорогу?!», - розповідають мешканці.

Зі слів директора Державного підприємства «Волинський облавтодор» Олександра Зінькова, лише «латанням дірок» проблему автошляху не вирішити, бо високе узбіччя й вода заливатиме дорогу.

«Ми зробили грейування усієї дороги 20-го лютого. я особисто був присутній при роботох. Далі, 23-го березня ми виклали 35 тонн щебеневої суміші в найгірші місця з найбільшими ямами. Втім, коли ми доробимо все, то проблема не вирішиься, адже там високе узбіччя й вода буде стояти і надалі на дорозі. Треба зрізувати землю й вивозити», - пояснює Зіньков.

Аби комплексно вирішити проблему сполучання села з іншими населеними пунктами, необхідно цього тижня зібратися дорожникам та мешканцям, запросити голову сільради й визначитися з термінами, коли будуть зроблені необхідні роботи.

Контроль за ситуацією губернатор поклав на директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирку.

Щодо того, що перевізники відмовляються від маршрутів – Гунчик назвав їх «жуліками».

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські перевізники відмовляються від маршрутів через погані дороги. Проблеми виникли у Рожищенському районі.

А ковельські перевізники організували страйк й запропонували мешканцям добиратися в села пішки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аа Показати IP 7 Квітня 2015 13:29
перевізники - жуліки, а ті,хто відмиває гроші за ремонт доріг???
волинянам Показати IP 7 Квітня 2015 22:06
гунчика у відставку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus