USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2 години в день - офіційний робочий час на волинському підприємстві

31 Жовтня 2013 17:45
Близько десяти волинських підприємств платять своїм працівникам заробітну плату нижчу від мінімальної. Для того, щоб підвищити офіційну зарплату працівникам, роботодавці йдуть шляхом оптимізації – скорочують штат.

Під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв зазначив, що таких підприємств на Волині за останні три роки поменшало.

«У 2010 році підприємств, де зарплата працівників менше мінімальної, було 275. Цього року таких - близько 10», - повідомив посадовець.

До слова, у Ківерцівському районі таких підприємств - три. Працівники мають неповну зайнятість, тому роботодавці вимушені платити людям зарплату меншу мінімальної.

«Підприємство «Надія» займається пошиттям одягу, має ще перукарню і ремонт взуття. Воно працює легально й прозоро. Зараз роботодавець поступово скорочує людей, таким чином рівень зарплати збільшується.

ПП «Дрімко» в штаті має 40 працівників, виготовляє якісні дитячі меблі. Але у них разові замовлення, тому зайнятість неповна, а звільняти людей не хочуть, бо ж де потім знайдуть працівників», - пояснює заступник голови Ківерцівської РДА Людмила Федюк.

Третє підприємство району також планує скоротити кількість робітників.

А от в Луцьку не платять достойної зарплати своїм працівникам на 4 підприємствах. Зокрема на одному з них всі працівники, як зазначено в табелях робочого часу, працюють по дві години на день.
Недобросовісні роботодавці є також і в Луцькому районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 31 Жовтня 2013 18:12
Хто визначає добросовістність працевдавців? Чи більше чинуші втручаються у ПРИВАТНИЙ бізнес, тим більше страждають працівники.
109 Показати IP 31 Жовтня 2013 19:40
Ото то оптимізація!!!скоротити людей аби решті виплачувати мінімалку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus