USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Покійного папу римського визнали святим

3 Липня 2013 08:15
Спеціальна комісія Ватикану, що складається з кардиналів і єпископів, визнала покійного папу римського Іоанна Павла II святим.

Для того щоб понтифік був зарахований до лику святих, залишилася лише одна формальність – під рішенням комісії повинен поставити свій підпис чинний Папа Римський Франциск, - інформує Gazeta.

Передбачається, що канонізація Іонна Павла II може відбутися 8 грудня, у свято Непорочного зачаття.

За словами джерела, він може бути канонізований одночасно з папою Іваном XXIII, який скликав Другий Ватиканський собор у 1962 році.

Раніше повідомлялося, що Ватиканська Конгрегація у справах святих провела дослідження життя та діяльності Івана Павла II і знайшла достатньо підстав для його зарахування до лику святих. Зокрема, Конгрегація у ході пленарного засідання у вівторок підтвердила факт вчинення другого дива Папою Римським Іваном Павлом II вже після його беатифікації (проголошення блаженним Римо-католицької церкви) 1 травня 2011.

Нагадаємо, процес беатифікації Івана Павла II, що помер у Ватикані 2 квітня 2005, почався незабаром після його смерті і завершився урочистим зачисленням покійного понтифіка до лику блаженних 1 травня 2011.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus