USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Поляки повчали Луцьких волонтерів

5 Вересня 2013 11:19
Завдяки допомозі Генерального Консульства Польщі у Луцьку, а саме генерального консула – пані Беати Бживчи та консула Міхала Богдановича, керівника візового відділу учасники проекту, «академія волонтерства Червоного Хреста» виїхали до Польщі.

З обласної організації Товариства Червоного Хреста до Польщі виїхало 20 учасників проекту, вибраних керівниками районів Волинської Організації Червоного Хреста до навчального осередку Польського Червоного Хреста у Мшану Дольну. Про це пише «Волинська газета».

Завдяки співпраці Люблінського Відділу Польського Червоного Хреста та Волинського Товариства Червоного Хреста у Луцьку, Міністерство Освіти Польщі надало дофінансування у 6 тисяч злотих.

Товариство Червоного Хреста України - некомерційна організація. Учасники проекти не могли розраховувати на повернення коштів, затрачених на отримання візи у Генеральному Консульстві Польщі у Луцьку. Змушені були б подавати документи до візового центру, послуги якого є платними. Кошт становить 20 євро.

Дофінансування Міністерства Народної Освіти Польщі не врахувало кошти на отримання візи для українців, учасників проекту «академія волонтерства Червоного Хреста». Якби не допомога Генерального Консульства Польщі у Луцьку, проект не вдалося б реалізувати.
Заслуговує на подяку від волонтерів Генеральне Консульство Польщі у Луцьку за їх лояльність, дозвіл на отримання безкоштовної візи для учасників проекту Волинського Товариства Червоного Хреста у Луцьку.
Також волонтери висловили слова вдячності заступнику Волинської Організації Товариства Червоного Хреста пану Дзюбінському Михайлу Федоровичу, який вклав своє серце у реалізацію цього проекту.

Директор Люблінського Регіонального Польського Червоного Хреста Мачєй Будка призначив відповідальним за реалізацію проекту Кшиштофа Якубовського. Реалізація проекту пройшла без проблем. Молодь з Польщі та України швидко знайшла спільну мову та потоваришувала. Проект передбачив навчальний курс з надання першої медичної допомоги, презентації польського та українського Червоного Хреста, кулінарні майстер-класи та багато іншого.

Молодь була поділена на дві змішані групи, котрі проходили підготовку надання першої медичної допомоги, на картках вказували на плюси і мінуси проекту, пропонували свої ідеї. Окрім тематичних занять молодь могла розвиватись в культурному і освітньому напрямках. Були організовані конкурси карикатур, караоке, спільне вивчення мов, а також дискотеки.

Приготували національні страви обох країн, український червоний борщ, польські традиційні копитця та шарлотка.

Всі охочі могли скуштувати приготовані страви. Організатори проекту влаштували екскурсію до Кракова, де учасники відвідали Королівський замок, старе місто, а також мали можливість весело провести час в аквапарку. Також усі відвідали Закопане, Крупувкі, а також мали можливість проїхати гірським шляхом на Губалувці.

На кінець був організований вечір біля вогню, де всі охочі могли засмажити ковбаски та співати українських та польських пісень.

У середині вересня цього року вже українська сторона буде приймати польську з ре-візитом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus