USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про унікальну особистість Ліни Костенко

19 Березня 2013 13:17
У День народження Ліни Костенко друзі розповіли про уславлену поетесу. Сьогодні живій легенді виповнюється 83 роки, - інформує ТСН.

На честь поетеси влаштували справжній сюрприз для видатної письменниці, йдеться у «Сніданку з 1+1».

Так, Ліна Костенко – одна з найвідоміших українських поетес. Але, першою чергою, вона – жінка. Амулет на грудях, який Ліна Василівна практично завжди одягає, - показує її віру у традиції. На підмізинному пальці – один з улюблених перснів поетеси. Ліна Костенко вдягається скромно. Єдиний невід'ємний аксесуар на усіх фото – шалик. А от її зачіска практично не змінилася. 50 років тому у неї було таке ж коротке кучеряве волосся. Подруга поетеси Ольга Богомолець знає Ліну Василівну 20 років, вона розкриває унікальну рису характеру поетеси.

«Ліна Василівна відчуває молекули брехні. Якщо людина каже те, що не відповідає правді – вона дуже сильно це відчуває», - поділилася Ольга.

У Ліни Костенко є донька Оксана від польського прозаїка Єжи-Яна Пахльовського. Оксана викладає україністику у римському університеті, а також виховує доньку Ярославу. Другий чоловік Ліни Костенко - Василь Цвіркунов, з ним поетеса прожила понад чверть століття. У них є спільний син Василь. Він зараз проживає в Америці та займається програмуванням.

Це ледь не всі факти, які знаємо про Ліну Василівну, адже вона, мовляв, не публічна людина. Її ніколи не побачиш на червоних доріжках чи в гамірних компаніях. Ліну Костенко пам'ятають за її історичний роман у віршах «Маруся-Чурай», «Берестечко» та геніальну лірику.

Поетеса неодноразово відмовлялась від премій, звань та державних нагород. Їй, каже, не потрібна слава. Більше того, вона, стверджує, нічого не боїться. Більше 20 років Ліна Костенко їздить у Чорнобильську зону та знає усіх мешканців поіменно. Вже довгі роки триває її робота над книгою про Чорнобиль.

У 83-й День народження народний депутат та актор Богдан Бенюк влаштував справжній сюрприз для Ліни Василівни – студенти Бенюка привітали поетесу, декламуючи її вірші. Одна зі студенток ледь не розплакалась. А наприкінці спеціально для Ліни Василівни заспівали. «Ви знаєте, я шалено щаслива, що живу в той час, коли живете ви, і я дякую вам за те… З Днем народження!» - зі сльозами на очах промовила студентка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus