USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Програмісти доводять, що українське стає дедалі популярнішим

20 Червня 2015 10:22
Мобільні додатки українізують. Двоє київських студентів створили українську інтелектуальну гру, яку безкоштовно поширюють мережею. Про свою розробку вони повідомили Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, в Україні вітчизняний контент стає дедалі більш популярним. Принаймні, це доводять як дослідження аналітиків, так і практика – все більше з’являється україномовних пісень, кліпів, програм, сайтів в мережі та навіть ігор. Українці почали звертати увагу на те, як до них звертаються розробники програмного забезпечення, якою мовою функціонує їх смартфон.

Не оминула така тенденція і ринку мобільного контенту, де з кожним днем стає більше користувачів гаджетів, на кшталт планшетів, смартфонів та плеєрів.

Це стосується як пристроїв, що функціонують на OS, так і Android-орієнтовних моделей.

Прикладом «українізації» мобільних додатків можна назвати гру, яку нещодавно власними силами створили двоє київських студентів. Називається вона «Філворди українською», а сутність її полягає у пошуку слів з розкиданих літер. Додаток має інтелектуальне спрямування: він дозволяє розвивати логіку, інтелектуальні здібності гравця і, крім того, може поповнити словниковий запас.

Як засвідчують самі розробники, наразі «Філворди» не містять реклами, а розповсюджуються безкоштовно. Скачати їх може кожен, чий пристрій працює на Android – достатньо лише вбити у пошукову форму назву гри – «Філворди».

Автори додатку сподіваються, що найближчим часом український продукт займе позиції лідерів в сегменті українського електронного контенту. Також вони додають, що не збираються зупинятись на досягнутому і вже готують наступну гру до публікації.

«Це досить позитивна практика, яка спрямована, першою чергою, на інтелектуальний розвиток та заміщення російських матеріалів», - резюмують розробники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Без комплексів Показати IP 20 Червня 2015 10:40
А англійською мовою можна все? Молодь англійські назви використовує більше, ніж українські. Це нікого не турбує, бо це - англійське, американське? Я так зрозуміла, що у нас в країні без ненависті до всього російського і держави не буде. І як це назвати, як не комплексом меншовартості? Ні, я нічого поганого не бачу у створенні україномовного продукту, але не для того щоб просто зайвий раз плюнути у бік москалів.
Мік (галицька миша) Показати IP 20 Червня 2015 10:58
Не смішить, що українське краще! Гра для дурнів, які думкою богатіти звикли!
Хлоп до Мік (галицька миша) Показати IP 20 Червня 2015 14:59
Так тут i пишуть, що для iнтелектуального розвитку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus