USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратура Волині скасувала «єврорішення» Луцькради

15 Січня 2014 17:52
Приймаючи рішення зобов’язального характеру про розміщення в місті символіки Євросоюзу, міська рада вийшла за межі своїх повноважень. Відтак рішення органу місцевого самоврядування судом в цій частині визнане незаконним та скасоване, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 15 січня 2014 року задоволено у повному обсязі позов прокурора міста Луцька до Луцької міської ради про визнання незаконними та скасування певних частин її рішення від 25 листопада 2013 року "Пропризупинення процесу підготовки до укладення Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом"

До слова, наразі судом за позовами прокуратури Волині скасовано 14 таких незаконних рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні, приймаючи які, депутати місцевих рад порушували вимоги ст.19 Конституції України (органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України), Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших норм чинного законодавства України, йдеться у повідомленні.

Ще 7 позовів знаходяться на розгляді в суді.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Січня 2014 02:04
Рішення міськради захочеться розповсюдити на діяльність ООН
Зуха Показати IP 16 Січня 2014 07:19
Ім'я нашій владі-маразм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus