USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рік потому: вбивці волинського офіцера Віктора Мандзика і досі не покарані

23 Березня 2016 10:12
Рівно рік тому – 21 березня 2015 року – у Волновасі Донецької області банда озброєних контрабандистів розправилася з капітаном СБУ Віктором Мандзиком. За якийсь час затримали безпосереднього виконавця злочину – Дениса Гордеєва. Але навіть 366 діб вітчизняним слідчим виявилося недостатньо, щоб передати до суду обвинувальний висновок та розпочати відкритий процес, - пише Роман Устимчук для Волинської газети.

Дениса Гордеєва, який, за версією правоохоронців, у складі злочинної групи організовував широкомасштабну контрабанду товарів широкого вжитку та зброї по обидва боки лінії фронту з ОРДО, затримали через кілька діб після вбивства офіцера-волинянина. Підозрюваний переховувався в Карпатах неподалік кордону, готуючись втекти за межі України. Під час затримання в нього вилучили крупну суму грошей, закордонний паспорт і пістолет із набоями.

Вже 28 березня минулого року суд обрав для підозрюваного міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Потім строк продовжили.

Рік тому головний редактор видання в студії одного з центральних телеканалів звернув увагу заступника Генпрокурора України Давіда Сакварелідзе, що логічно було б провести суд над Денисом Гордеєвим та його спільниками в Луцьку. І процес цей повинен бути відкритим, аби всі дізналися, з яких мотивів убивця холоднокровно вистрелив у голову капітанові Мандзику.

За якийсь час журналісти звернулися до Генпрокуратури з проханням пояснити, на якому етапі перебуває розслідування. Відповідь була розпливчастою: мовляв, слідчі дії тривають.

Як зауважує видання, судячи з того, що роковини загибелі мужнього офіцера, якого посмертно президент Порошенко нагородив орденом та присвоїв звання майора, відбуваються без повідомлень про початок судового процесу над убивцями, слідство ще не закінчилося.

Віктор Мандзик, 1986 року народження, розпочав свою службу в органах Служби безпеки України у 2009 році. У зоні проведення антитерористичної операції перебував з січня 2015 року. Віктор був задіяний у одній із спецоперацій по затриманню сепаратистів на території Донецької області, під час якої йому вдалося чудом врятуватися від розриву гранати. Однак 21 березня у Волновасі життя Віктора Мандзика трагічно обірвалося під час виконання ним професійного обов’язку, якому він був вірний до останнього моменту.

Відспівування та поховання героя відбулося в Луцьку 23 березня у Свято-Петропавлівській церкві УПЦ МП. З офіцером СБУ прощалися під Гімн та залп.

Поховали Героя на кладовищі, що поруч із Свято-Петропавлівською церквою.

Про подвиг волинянина Віктора Мандзика, капітана Служби безпеки України, який героїчно загинув на сході, виконуючи свій службовий обов’язок, нагадуватиме пам’ятна дошка, встановлена у Волновасі на Донеччині у День Незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 10:18
Дивлячись на роботу СБУ.Неверю, що він був таким чесним і мужнім
Анонім до Анонім Показати IP 23 Березня 2016 10:43
РОБОТА СБУ?????
Я до Анонім Показати IP 23 Березня 2016 14:02
ЯКЩО НЕ ЗНАЄТЕ ЛЮДИНУ, ТО ХОЧА Б НЕ ГАНЬБІТЬ ЇЇ. МАЛИ Б УЖЕ СОВІСТЬ. ВІТЯ БУВ ЧЕСНИМ, ПОРЯДНИМ І МУЖНІМ, ЄДИНИМ СИНОМ У МАМИ. НАВІТЬ НЕ ВІРИТЬСЯ, ЩО ЙОГО НЕМАЄ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ГЕРОЮ!!!!!!!!!
до аноніма Показати IP 23 Березня 2016 10:32
Тому й загинув, бо був чесним і мужнім.
у память про віктора Показати IP 23 Березня 2016 10:36
У память про Віктора, знаючи його особисто як надзвичайно порядну людину, прошу редакцію не допускати подібних коментарів, які лише паплюжать його память та працю порядних співробітників СБУ
Наталя Показати IP 23 Березня 2016 10:41
Він був чесним, мужнім, порядним, справжнім Офіцером, який заслуговує найкращих слів і поваги до себе.
Я Показати IP 23 Березня 2016 11:35
Цяелюдина з великої букви. Вічна память.
також я Показати IP 23 Березня 2016 12:03
дуже порядний чоловік був, зараз таких особливо не вистачає. вічна пам'ять
До аноніма Показати IP 23 Березня 2016 13:50
Про мертвих так не говорять!!! Але бог є, він все бачить і чує.... Чомусь таке ЧМО (анонім), не опинилося на Сході, не виїжджало на затримання озброєних сєпарів, не звільняло, як піхота ЗСУ Словянськ, не рятувало від Ф-1 колег по зброї... Вікторе! Тобі вічна память,
Інна Показати IP 23 Березня 2016 14:58
тижні два тому читала в новинах,що цьому Гордєєву інкримінують злочини за 11- ма статтями!! йому довічне світить! а суд у квітні має відбутися... проте Віктора це уже не поверне... :((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus