USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Росіяни більше контролюватимуть українських мобільних операторів

8 Листопада 2016 07:00
Російська група ВТБ оголосила про досягнення домовленості з російською Альфа-Груп щодо спільних інвестицій в компанію Turkcell, яка володіє ТМ lifecell.

Про це йдеться в прес-релізі ВТБ, - передає Liga.net.

"Справжня домовленість передбачає намір сторін здійснити інвестиції в турецьку телекомунікаційну компанію Turkcell в зв'язку з можливим збільшенням частки Альфа-Груп в операторі", - йдеться в прес-релізі групи.

Деталі угоди не розкриваються, але у ВТБ відзначають, що участь в укладенні угоди відображає прагнення ВТБ ще більше диверсифікувати свої інвестиційний і кредитний портфелі - в цьому випадку за рахунок одного з безперечних лідерів у галузі телекомунікацій на швидко зростаючому і високоприбутковому турецькому ринку.

"На думку фахівців ВТБ, передбачувана угода може сприяти збільшенню валютних доходів компанії Turkcell і в перспективі надати додатковий позитивний вплив на її інвестиційну привабливість", - стверджують в прес-службі ВТБ.

Наразі Альфа-Груп належить 13,2 відсотка акцій Turkcell.

У зв'язку з цим варто нагадати, що Turkcell в липні 2015 року викупила у групи СКМ Ріната Ахметова частку (44,96 відсотка) в Euroasia Telecommunications Holding BV (Нідерланди), якому, в свою чергу належить 100 відсотків ТОВ Астеліт (ТМ lifecell) - українського мобільного оператора.

Крім того, Альфа-груп належить 47,9 відсотка компанії VimpelCom, яка контролює оператора мобільного зв'язку компанію Київстар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марія Показати IP 8 Листопада 2016 07:38
Ні попросту в черговий раз ми звертаємося по кредит до Росії, але всерівно ми потім РФ мало того що не віддамо той кредит,ще й як завжди об...ем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus